torstai 5. tammikuuta 2012

Tabi-sukat eli joko on varvastossukelit?

Minulla ei ole tapana neuloa tai virkata tuotoksia sen mukaan, miten kelit ulkona näyttävät, vaan aivan sen mukaan, mikä milloinkin innostaa. Ja nyt innosti tehdä nämä geishojen käyttämät Tabi-sukat, jotka soveltuvat varvastossujen kanssa pidettäviksi.


Olen pitkään halunnut tehdä nämä sukat, koska varvastossut yleensä hiertää inhottavasti varpaiden välistä ja ajatus, että voisi pitää ohuita sukkia jalassa hiertämisen estämiseksi, oli melko houkuttava. Olin vain vähän pelännyt, että näiden tekeminen olisi hankalaa..mutta ei niin ollutkaan, eli jälleen turha pelko oli esteenä työn aloittamiseen.


Löysinkin lankakätköistäni yhden kerän Dropsin Fabelia (yksi lempparilangoistani) ja päätin pari päivää sitten, että NYT kokeilen tehdä nämä sukat. Ja onnistuivathan ne! Olivat melko nopeat työstää, vaikka lanka on melko ohutta. Yksi syy tietysti on, että näissä sukissa ei ole varsinaisesti vartta. Tai voihan niihin tehdä, mutta alkuperäisessä ohjeessa niitä ei ole.

Pitäisi tutkailla enemmän näitä Dropsin ohjeita tälle Fabel-langalle: olisi kiva tehdä tästä langasta jotain muutakin kuin sukkia. Vaikka joku pipo? Neule tai neuleliivi olisi kyllä aivan herkullinen tästä langasta myös...mutta jospa nyt ensin työstäisin jonkun entisen työn loppuun (en edes viitsi laskea montako erilaista työtä jälleen on vaiheessa...). Toisaalta, nämäkin sukat tuli aloitettua pari päivää sitten, kesken kaikkien muiden töiden, joten ei ole lainkaan sanottua, että en olisi jälleen pää lankakorissa tutkailemassa, millaisia lankoja minulla olikaan täällä ja näin aloita jälleen jotain uutta :/ 


Huomioitavaa vielä ohjeesta: tein sukat kengännumero 35-37 mukaan, vaikka kenkäni numero on yleensä 38 - tämä siksi, että sukista tulisi sopivan napakat, eivätkä lörpöttäisi. Ainakin minun jalkojani ajatellen, tämä ratkaisu oli hyvä :)


Malli: Tabi-sukat 
Lanka: Drops Fabel (väri 911), vajaa 50 g
Puikot: nro 2,75

8 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Minä olen myös tehnyt noista kirjavista Fabeleista varrettomia sukkia (tosin ilman erillistä isovarvasta). Yksi kerä riittää sopivasti yhteen pariin, kun on pieni jalka, ja värit ovat ihanat.

  VastaaPoista
 2. Aivan herkullisia värejä näistä Fabeleistä kyllä löytyy, ai jai :)

  VastaaPoista
 3. Ai miten herkulliset sukat!
  Olen varvastossufani ja tuollaiset laitetaan tulevaisuudessa teen -listalle. Sitähän voisi periaatteessa ruveta kulkemaan sitten varvastossuilla läpi vuoden. Ja Nooralle aussehin tuollaiset ehdottomasti, koska flipflopit on siellä ihan pakolliset perusjalkineet. Uggien ohella, tietty.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Itse tein joskus monen monta vuotta sitten varvasvillasukat.. ihan samalla tavallahan ne saa tehtyä kuin sormikkaatkin.. niiden alla oli vaan pakko pitää sitten varvassukkia! :D

  VastaaPoista
 5. Emma on kyllä oikeassa, väriä riittää näissä sukassa!

  VastaaPoista