lauantai 7. tammikuuta 2012

Peruspertit

Mieheni toivoi paksusta langasta sukkia, joissa varsi olisi myös vähän normaalia pidempi, eli ns. saapassukat. Minulla oli tarttunut syksyllä käsityömessuilta tälläistä hyvin villaista lankaa (nimeä en tiedä, eikä vyyhdissä ollut mitään merkintää) ja niistä sitten päätin tehdä nämä peruspertit miehelleni. Aloitin näiden työstämisen jo lentokoneessa matkalla New Yorkiin, mutta nyt vasta sitten sain nämä päätökseen. 

Tämä lanka on kyllä mahtavan paksua ja lämmintä, mutta neuloa tätä on jotenkin hankala. Jotenkin hidasta, jopa tahmeaa :/ Olen tutustunut tähän lankaan aikaisemminkin, eli olen tehnyt tästä vastaavasta langasta aikoinaan itselleni liivin ja huivin, eri värisestä langasta vain. Jotenkin vain aina käsityömessuilla tarttuu tätä samaa lankaa mukaani, vaikka tiedostan tämän nihkeyden neuloa. Yksi syy, miksi tämä on niin työlästä neuloa on se, että langan paksuus vaihtelee melkoisesti. 

Mutta niin tai näin, valmiit ovat ja hyvä niin!
Lanka: Jotain hyvin villaista härpäkettä käsityömessuilta, n. 150 g
Puikot: nro. 4

6 kommenttia:

 1. Niin minustakin. Nyt huomasin kuvasta, että näyttävät kovin "töpöiltä" nämä sukat. Ovat kuitenkin ihan miehelle menevät..

  VastaaPoista
 2. Minunkin piti tikuttaa miehelle työsukat, vielä on langat päättelemättä. Meillä ei ainakaan suutarin miehellä ole kenkiä, lapsilla kylläkin... eikä sukkia.

  VastaaPoista
 3. Puuha-Petellä varmaan kuluukin työsukkia :)

  VastaaPoista
 4. Harmi ettei ollut kiva neuloa, mutta onneksi jaksoit kuitenkin. Värit on niin hienot, että olisi ollut sääli jättää käyttämättä.

  VastaaPoista