tiistai 10. tammikuuta 2012

Räsymattokauluri, part 1

Ja jälleen jämälankojen äärellä. No, nämä projektit ovat aina mielenkiintoisia - varmasti yksilöllisiä tapauksia. Inspiksen tähän kauluriin sain Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta kirjasta, mutta en voinut soveltaa suoraan ohjetta, koska pukkoina ohjeessa oli nro. 15 pyöröt ja sellaisia en omista. Joten otin pyöröt nro. 10 ja ryhdyin soveltamaan. Kolmea lankaa juoksutin mukana ja koska tuotos näytti minusta lähinnä räsymatolta, siitä tämä nimi kaulurille.

Sitten kävi niin, että mieshän tämän kaulurin omi! Eilen käytti ensimmäisen kerran tätä luistellessa ja kehui kovin lämpimäksi, joten annoin kaulurin hänelle ja ryhdyin tekemään itselle myös vastaavanlaista kauluria - nyt kun vielä muistan, miten tämän tein. Ja jämälankojahan piisaa meikällä, joten matskua ei puutu. 
Tukka hyvin, kaikki hyvin :/Kaikenlaisia lankoja juoksutin mukana, eikä haitannut, vaikka oli kuinka pieniä nyttösiä - sekaan vaan!


Tälläistä narua tästä syntyi!

Koetetaanpa väkertää se omakin kauluri valmiiksi.

Malli: muunneltu malli Neulo, virkkaa, kirjo jämälangoista kaulurin ohjeesta
Lanka: kaikenmaailman jämiä
Puikot: pyöröt nro. 10 (40 cm)


5 kommenttia:

 1. Oletpa saanut aikaan mahtavan näköistä neulepintaa näitä lankoja sekoittamalla! Pitäisiköhän kokeilla itsekin.. :)

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti, Neulisti :) Tämä on hauskaa puuhaa, kun sekoittelee eri lankoja. Nyt tosiaan teen kirkkaamilla väreillä itselle kauluria!

  VastaaPoista
 3. Jämälangoista voi kehitellä yhtä sun toista. Mielikuvitus vaan laukkaamaan ja puikot tikuttamaan.

  VastaaPoista
 4. Kauluri on oikein ihana. Vähän samalla tekniikalla tein itselleni lapaset (langat vielä päättelemättä), mutta juoksutan vain kahta lankaa yhtä aikaa. Tykkään muuten räsymatoista tosi paljon =o)

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis kauluri, idea on mainio ja taidan itsekin kokeilla. Eksyin blogiisi ensimmäistä kertaa, täällähän on vaikka mitä mukavaa : )

  VastaaPoista