maanantai 9. heinäkuuta 2012

Suonenvetosäärystimet

Heh. Niin. Tällä neulojalla tahtoo öisin vasemmasta pohkeesta vetää suonta :I Jokainen, jolla ko. vaivaa esiintyy tietää, että kuinka karmaisevaa on herätä siihen keskellä yötä. Tekisi mieli kirkua ja rääkyä, mutta ei siinä auta kuin purra hammasta yhteen ja koettaa venyttää pohjetta eri asentoihin. Voi piiiiip, sanon minä! Olen kuitenkin huomannut, että villasukat hiukan helpottavat tilannetta (tai sitten se on plaseboefekti :)), mutta kun vaiva on pohkeessa, ei kaikki villasukat pohkeeseen asti yllä. Siispä siitä idea näille säärystimille. Tulipa näiden myötä myös hiukan taas harjoiteltua kirjoneulontaa, joka on kyllä tällä neulojalla vielä hakusessa ja hidasta touhua. Erilaisia kuvioita kokeilin sattumanvaraisesti, silmukoita puikoilla oli yhteensä 56.  Eipä tästä isoja tarinoita synny, nyt vain kokeilemaan millainen vaikutus näillä on "suonenvedon hoidossa".  
Malli: Säärystimet, 56 silmukkaa puikoilla
Lanka: 7 Veljestä ja 7 Veljestä Raita
Puikot: nro 4


11 kommenttia:

 1. voi, niin tuttu vaiva minullekin on tuo suonenveto :( vaan eiköhän noin söpösillä säärystimillä taltu :) tämän kesän erikoisuutena on alkanut vetää suonta nilkan etupuolelta, ja heti samantien täysillä. kramppaa niin armottoman kovaa, että tämmöinenkin heikot vatsalihakset omaava pääsee kuin vieteri petissä istalleen... kramppi on niin voimakas, että tovi menee ennenkuin nilkkansa saa taas suoraan kulmaan ja jalasta lattian pintaa koskemaan muutakin kuin varpaat. kaikestahan pitää löytää jotain postiivista, ja tässä se on siinä, että tuo kramppi yllättää yleensä aamulla - yön saa nukkua suht rauhassa. säärystimet muistan vasta siinä vaiheessa kun kramppi on päällä jo, eikä silloin toisten nukkuessa sovi lähteä kaappia koluamaan... siispä menenkin tältä istumalta ensi yötä varten ne kaivamaan esille :))

  VastaaPoista
 2. Ahaa, kohtalotoveri! Tuohan on varsin "veikeä" paikka, tuo nilkan etupuoli :I Ja kyllä vain, sitä ponkaisee istualteen kovin nopeasti, kun suonenveto alkaa, ei siinä jäädä pötköttelemään vuoteeseen ja odottelemaan vedon loppumista. Kyllä se sen verran viheliäinen tunne on :( No niin, hyvä jos nyt on säärystimet odottamassa sinullakin ensi yötä varten ja toivotaan, ettei kumpaisellakaan tarvitsisi kovin monesti tähän vaivaan herätä enää. Tosin hiukan epäilen..

  VastaaPoista
 3. Kauniit! Kerro toki, onko näillä mitään vaikutusta. Aiemmin heräsin useastikin - nyttemmin on pysyneet kurissa yöaikaan. Kuulemma neste-suola tasapainolla olisi jotakin vaikutusta?

  VastaaPoista
 4. Itsekin nuorempana kärsin tuosta vaivasta ja kyllä oli karmivaa. Äiti sanoi, että se johtuu magnesiumin puutteesta ja syötti aina magnesiumtabletteja seuraavana aamuna.

  VastaaPoista
 5. Olen itsekkin lukenut, että kyseessä voisi olla neste-suola tasapainon häiriöstä. Vettä kyllä juon runsaasti päivän aikana ja syön varmaan liiankin suolaista ruokaa..vai siitäkö se sitten juuri johtuukin? Hmm...ja magnesiumtabletteja olen usean kuullut myös syövän tähän vaivaan...ja olen myös kuullut, että jotkut pitävät yöpöydällä suolaa ja heti kun alkaa vetämään suonesta, laittavat hiukan suolaa kielelle ja tämä sitten tepsisi vaivaan :I Itse en ole magnesiumtabletteja syönyt ikinä ja suolaakaan en pidä yöpöydällä..mitä nyt joskus on voinut pizzapala jäädä iltaisella siihen yöpöydälle jäädä makaamaan :D

  VastaaPoista
 6. Kauniit säärystimet ja hienot värit!

  VastaaPoista
 7. Mullakin on suonenvetoa ja ainoa, mikä auttaa, on villasukat. Tai säärystimet. Tämä on sitä korkeampaa lääketiedettä, jota ei tarvitse edes ymmärtää.

  VastaaPoista
 8. Lääketiedettä, jota opitaan kokemuksen kautta :)

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti suonenvedot ovat helpottanut uusien ihanien säärystimien kanssa. Mulla vetää aika harvoin suonta. Eilen menin circuitin jälkeen syvävenyttelytunnille ja siellä jäi yksi venytys tekemättä, kun varpaasta alkoi vetämään suonta. Varvas on se paikka, josta suonta vetää, jos vetää. Olin syönyt vähän huonosti sinä päivänä, joten taisi olla suola- ja nestetasapaino hukassa. Kovan treenin jälkeen usein nappaan magnesium-purutabun ihan sellaisessa "yleishyödyllisessä" mielessä =o)

  VastaaPoista
 10. Suola- ja nestetasapaino on kyllä vähän kinkkinen juttu ja ehkäpä sinulla tosiaan oli syynä nyt heikko syönti :I Olen vain itse niin huono nappailemaan mitään tabletteja, en edes mielellään särkylääkettä ota, vaikkei minulla ole mitään periaatteellista syytä siihen. Joskus mieheni huomattaakin, että olen "pirun jäärä!" :D Myönnetään.

  VastaaPoista