torstai 29. maaliskuuta 2012

Midsomerin murhia ja yksi Revontuli-huivi

Aaahhh...malli, joka iski heti tajuntaan, positiivisessa mielessä ;) Revontuli-huivista tuli hetkessä yksi lempparimalli, eikä tämä tähän varmasti jää...tahtoo näitä lisää! Ainoa miinus oli tämän vironvillan "sutjatkkuus" neuloessa, eli ei ole kovin soljuvaa sormien välissä, mutta lopputulos tästä langasta on taas niin mukavan näköistä, joten kyllä sen kestää! Onneksi minulla on varastossani pari kerää lisää tätä lankaa, joten enköhän niistäkin tee vastaavat huivit. 

135 x 62 cm
Alku tämän huivin kanssa oli HANKALAA, purin ainakin pari kertaa koko tekeleen, vaikka olin jo ehtinyt yhden neuloa hyvän tovin työtä. Ensimmäinen mallikerta oli jotenkin vaikea sisäistää, mutta sitten työ alkoi sujua ja kun kuviot erotti silmämääräisesti, ei (suuria) ongelmia enää ollut. Viimeisimmät kierrokset olivat melko aikaavievää touhua - silmukoita oli sen verran paljon, että yhden kerroksen neulomiseen meni 15-20 minuuttia :D (Piti ihan kellottaa kierrokseen mennyt aika..)


Lankaa jäi jonkinverran käyttämättä ja sekös harmitti :/ Ensi kerralla kyllä pyrin käyttämään tarkemmin langan loppuun..nyt kun on kerran kokeillut "ohjeen" mukaan tehdä huivin, voi ja uskaltaa seuraavassa sitten hiukan improvisoida :)


Tätä huivimallin ohjetta etsiessäni ja erilaisia Revontuli-huivin kuvia katsellessani, törmäsin yhdessä blogissa ko. huivin kuvaan ja alla tekstiin, että oli neulojan 40. Revontuli-huivi :o Että siinäpä tavoitetta meikällekkin :DLanka: Aade Lõng, vironvilla, n. 150g??
Puikot: pyöröt 80 cm, nro. 4Niin, ja Midsomerin murhia tuli urakalla katsottua läppäristä, kun tein tätä huivia. Olen toivoton John Nettles fani, nääs..8 kommenttia:

 1. Kauniin värinen revontuli =) Mulla on tuo lempparihuivi ehdottomasti Annis, niitä on tullut tehtyä varmaan 5 eli ei kuitenkaan tuota 40. Täytyy myöntää, että yksi Revontuli on minulla puikoilla odottamista, että saisin kissan sotkeman langan setvittyä ja tehtyä sen loppuun ;) Eli on vielä toiveissa valmistua.

  VastaaPoista
 2. Annis on kyllä kaunis huivi ja ohje on tallennettuna tietokoneelle..vielä en ole ko. huivia tehnyt, mutta eiköhän sitäkin pidä joskus kokeilla :) Ja ihan kunnioitettava määrä tuo 5 kpl jo on :) Jaahans, vai on sinulla kissa antamassa neulomiseen omat vaikeuskertoimet :D

  VastaaPoista
 3. Aijai, mitkä värit! Ihana yhdistelmä limeä ja sammalta. :)

  VastaaPoista
 4. Sammalmätäs tuli itsellänikin mieleen ja tuo lime on kyllä hyvä huomio ;)

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi, mulla on kans ollu printattuna toi Revontulen ohje jo pari vuotta, mutta aina se on tökänny siihen, etten muka löydä sopivan sävyistä ja oikeanlailla liukuvärjättyä lankaa. NOROsta olen meinannut sen tehdä, mutta sävyt ei ole natsannut. Sitten Regiallakin on kyllä joitain kivoja liukuvärjättyjä, mutta vielä "SE LANKA" ei ole tullut eteen. Sun huivisi on kyllä super-nätti!! =o)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Hanna :) Kyllä se lanka tulee vielä eteen ja tämä malli on kyllä hyvin muuntautumiskykyinen langan mukaan, olen varma siitä. Nyt sitten teen jo numero kakkosta tästä huivista. Mallia on kyllä mukava tehdä, jahka tuosta alusta pääsee eteenpäin :D

  VastaaPoista
 7. John Nettles ja midsummerin murhat sekä hänen aikaisempi sarjansa Jerseyn saarelta ovat minunkin suosikkeja.

  VastaaPoista
 8. John Nettlesin äänikin on niiiin... <3

  VastaaPoista