tiistai 20. maaliskuuta 2012

Appelsiinihillo



Appelsiinit ovat nyt maukkaimmillaan ja edullisimmillaan. Ostin eilen tarjouksesta 2,5 kg appelsiineja ja tänään sitten aamulla laitoin kattilan porisemaan. Ihana tuoksu tuli koko taloon, kun ensin kuorii ison läjän appelsiineja ja sitten vielä keittelee pienellä tulella seosta...mutta tässä suuntaa antava ohje, jota voi helposti itse muokata, jos vaikka innostut hillosavottaan.. näin keväällä!

  • 2,5 kg appelsiineja (kuorineen)
  • 1-2 appelsiinin kuori raastettuna, karkealla terällä (ja ensin tietysti hyvin pestynä)
  • 1 kg hillosokeria
  • 1 vaniljatanko (tai sitten vaniljasokeria)
  • loraus likööriä (minulta löytyi minttulikööriä tällä kertaa)
Kuori appelsiinit ja poista mahdollisimman hyvin kaikki "valkea töhnä". Paloittele appelsiinit kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää muut aineet sekaan ja laita hellalle sörsseli porisemaan noin 15-20 minuutiksi. Nosta sitten kattila pois hellalta ja anna hillon jäähtyä rauhassa noin 1/2 tuntia. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta pois. Sitten vain hillo (kuumiin) purkkeihin ja kylmään säilöön. Sitten vain aamuisin lappamaan hilloa paahtiksen päällä ja suuta muikealle :)


4 kommenttia:

  1. Tykkään appelsiinimarmeladista ja olen ostanut sitä valmiina, tätä ohjetta täytyy kyllä kokeilla : )

    VastaaPoista
  2. No niin, ei muuta kuin kokeilemaan :D Sen verran tulee varoittaa tästä omatekemästä, että siitä tulee kyllä hiukan erimakuinen kuin kaupasta ostetusta...niin kuin yleensä aina tupppaa tulemaan :)

    VastaaPoista
  3. Kiitti! Tätä täytyy tosiaan yrittää, mutta minttua en taida laittaa - ehkäpä vaniljaa mun hilloon.

    VastaaPoista
  4. Just näin, Meke! Helppo soveltaa omien mieltymysten mukaan!

    VastaaPoista