perjantai 10. helmikuuta 2012

Tanssii mohairin kanssa

Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun rehellisesti teen jotain mohairlangasta :/ Olen jonkseenkin tarkoituksella vältellyt ko. lankaa - siitä näkee jo kilometrien päähän, että sitä on jokseenkin mahdoton purkaa, jos siihen tulee tarve. Enkä ole kovin paljon nähnyt kivoja ohjeita ko. langalle - syy lienee vain siinä, etten ole niitä niin etsinytkään. Varmasti löytyy paljonkin IHASTUTTAVIA ohjeita, jos ryhtyisin niitä etsimään. Mutta siis, olen myös tietoisesti vältellyt lankaa....kunnes tuosta lähikaupasta, Siwasta, löytyi alennuksella mukavan väristä Novitan Rose Mohairia...päätin YHDEN kerän hankkia varastooni ja alle viikossa sitten keksinkin, mitä siitä teen! Keväinen pipa! Olen nähnyt näitä pipoja useissa blogeissa, ja olen pitänyt mallista. Pidän tälläisistä pitkistä pipoista ja eihän siinä muu auttanut, kuin alkaa tikuttamaan, kun bongasin ohjeen Novitan sivuilta. Mikään piukkojen pakkasten pipohan tämä ei missään nimissä ole, vaan kuuluu kivoihin keväisiin keleihin. 
Kuvat ovat jälleen vallan mainioita :/ Tulin juuri spinningistä ja koiria ulkoiluttamasta, joten naama hehkuu jälleen punaisena :D ...siis normipäivä!
Kyllähän tätä mohairiakin neuloi, mutta ei kuulu ihan ykkösiin kuitenkaan. Saas nähdä, innostunko ko. langoista jotain muutakin jossain vaiheessa värkkäämään.


Lankavarastostani löytyisi jokunen kerä alpakkaa (mikä on kyllä pehmeydessään aivan huippua lankaa), joka on neulottaessa kyllä melko samanlaista kuin tämä mohair...ja kun pidän tästä pipan mallista, voisi tietysti kokeilla miten se lanka taipuisi tälläiseen pipaan :)Malli: Neulottu pitsibaskeri  (miksi baskeri?? minusta tämä on PIPO..)
Lanka: Novita Rose Mohair, vajaa 50g
Puikot: pyöröpuikot nro. 5 ja 6 ja puikot nro. 6

Nyt minä ryhdyn pakkaamaan tavarat kasaan, tiedossa möksäilyä viikonloppuna - joten hurrrrjan-jan-jan hyvää ja rrrrentouttavaa viikonloppua vain kaikille :)

3 kommenttia:

 1. Taidokasta pitsikuviota - hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
 2. Kävin ostamassa valtsusta tuota samaista lankaa harmaana ja vihreänä. Ei ollut mustaa tarjolla... Tuota lankaa oli myös hulluilla päivillä syksyllä ja ostin viimeiset valkoiset silloin. Tein miniälle tuubihuivin ja pipon joululahjaksi (joo, olisi pitänyt ottaa kuva). Helmineuleena tein ja olihan se aika työläs lanka neuloa. Nyt vaan ruokakaupassa iski sulo-vilen-syndrooma ja pakko oli ostaa kun halvalla sai.

  Mukavat pyhät!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Meke :)

  Siwassa oli myös sitä vihreää tarjolla harmaan lisäksi, taitanee olla joku kampanja päällä? Tuubihuivi tästä langasta on varmasti mukavan muhkea. Ja kuten sanoit, on hiukan työläs neuloa; pelko siitä, että joutuukin purkamaan työtä, hidastaa kummasti puikkorallia ;)

  VastaaPoista