perjantai 17. helmikuuta 2012

Daily Eko

Vanhat petivaatteet alkoivat tulla käyttöikänsä päähän, siis petivaatteina. Hullulta kuitenkin tuntuisi heittää  petivaatteet roskiin (mitä kyllä en koskaan tee, kyllä niille aina jotain käyttöä on löytynyt) ja tällä kertaa väkersin niistä pannulappuja/pannunalusia. Isot puikot kehiin (nro. 9) ja ei muuta kuin riekaleita repimään ja solmimaan niitä yhteen. Loin 20 silmukkaa ja neuloin aina oikeaa koko matkan. Solmut jätin rumasti/somasti esille, eli en yrittänytkään tehdä näistä mitenkään "sieviä". Lopuksi vielä ompelin petivaatteiden pesulaput pannulappuihin ja näinhän nämä näyttävät melkein muodikkailta ;) Jos päätät tehdä vastaavanlaisia pannulappuja, trikoo olisi varmasti helpompi neuloa - antaa jonkun verran periksi, mitä taas tälläiset petivaatteiden riekaleet eivät juuri tee. 


Viikonloppuna sitten ajattelin tikuttaa (ainakin) neuleliiviä eteenpäin, sen mitä ehdin tai viitsin ;)
                                                                 Viikonloppuja!

6 kommenttia:

 1. Olisko kuteiden virkkaaminen helpompaa kuin neulominen?

  Meidän vanhat liinavaatteet menevät autotalliräteiksi tai takapenkin suojalakanoiksi koiralle.

  t. Aikku

  (sori, että tulee nyt "Ollin" tunnuksilla)

  VastaaPoista
 2. Saa se Ollikin piipahtaa sivuillani ;)
  Olen virkannut myös liinavaatteita ja yhtä nihkeää se on niinkin :I
  Osmocoloria olen mökillä levittänyt seinille vanhoilla liinavaatteilla ja koirille tietty menee myös meillä osa - erityisesti koiranpetien sisusmateriaaliksi.

  VastaaPoista
 3. Upea ekoteko, itselleni mietin mattoprojektia...

  VastaaPoista
 4. Olen joskus pienen maton virkannut kuteista ja haluaisin joskus tehdä oikein isohkon maton, virkkaamalla, mökille!

  VastaaPoista
 5. Tosi siisti ekoteko! Ja niin keväisen, tai jopa peräti kesäisen näköinen postaus. Lunta pyryttää ja vihmoo, mutta nyt tuli tosi kova kesän kaipuu. Täytyy ruveta hiplaamaan puutarhakirjoja! =o)

  VastaaPoista
 6. Aika hauskat patalaput oot tehny, ja kun tarkemmin katsoin kuvaa, niin mullahan on itellä ihan samanvärinen Benettonin pussilakana ja tyynyliinat :D Ne on tosin vielä ihan käytössä, eikä kulumisen jälkiä oo näkyny, vaikka paljon niitä käytänkin, mut ainakin nyt tiiän miten ne voi jatkojalostaa... :)

  VastaaPoista