tiistai 1. helmikuuta 2011

Helmikuu! Joulun odotus voi siis alkaa...


Näin ainakin tämän viimeisen tekeleen jälkeen voisi kuvitella. No. Koska olin ostanut alennuksesta näitä Novitan huopanen lankoja (kuusenvihreän väristä) ja näin Novitan talvi 2010 lehdessä tämän ohjeen kuuselle, ajattelin virkata tämän valmiiksi tulevia jouluja varten :I Näin sain myös hävitettyä lankoja apaut neljä kerää kuleksimasta (400 g), joten hienompi homma sekin. Kuusi virkataan kolminkertaisella langalla, joten lankaa menee tuhottomasti ja jälkeä syntyy nopeasti. Virkkasin tämän kahden illan aikana valmiiksi. Ylhäällä kuva valmiista, mutta ei vielä huovutetusta kuusesta.Tänä aamuna sitten laitoin tekeleen koneeseen huovuttumaan (40 asteeseen) ja koneesta ottamisen jälkeen venyttelin, vanuttelin kuusen haluamaani muotoon. Sitten vain paksulla sukkapuikolla ja saksilla tein reikiä lampuille.


Autotallista löytyi tälläistä metalliverkkoa (mikä lie virallinen nimi) ja siitä työstin sitten jonkunlaisen tötterön kuuselle tueksi (ja tämä oli se vaihe, jossa hermot oli mennä tuhat kertaa..ja kun en laittanut nahkahanskoja käteeni, kädet ovat karmeassa kunnossa nyt).


Pitkän äherryksen jälkeen sain kuuselle tehtyä tuen ja siinäpä se. Piti sen verran testata, että toimiihan kaikki valot ja että sain kuvat räpsästyä.Nyt on nämä huovutettavat melko tarkkaan käytetty, mutta saas nähdä, innostunko vielä hankkimaan näitä lisää jossain vaiheessa. Uskoisin näin!
1 kommentti: