keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Toisenlainen aivan

No olihan kokemus neuloa miehen neule tällä mallilla (löytyy Novitan syksy 2011 lehdestä, sivu 113)  - ensin neulotaan hihasta hihaan ja sitten poimitaan etu- ja takakappaletta varten "hihattimesta" silmukat ja neulotaan sitten nämä kappaleet ylhäältä alas. Vähän aluksi tuntui erikoiselta tämä tyyli itselleni, koska näin en ollut aikaisemmin koskaan neulonut villapuseroa. Mutta ihan hauska projekti - ei käynyt yksitotiseksi - kieli keskellä suuta pätkytin menemään ja luin ohjetta rivi riviltä hitaasti makustellen. Ja niin sai mies TAAS uuden neuleen :/

Langat (Novitan Puro) tilasin Kärkkäisen nettikaupasta - siellä kun oli sellaiset tarjoukset kehissä, että en voinut vastustaa kiusausta (taisi olla 2 euroa per kerä). Eivätkä nämä Purot olleet ainoat, mitä tilasin, vaan tulin tilanneeksi myös toiset langat samalla..siis samaa lankaa, mutta eri väriyhdistelmä...mutta että mitä loppujen lopuksi niistä teen - sen aika näyttää. 

Alkuvuoden olen kyllä ihan kiitettävästi kerännyt lankoja jemmaan - nyt niitä sitten pitää näitä lankoja nitkuttaa käytettävään muotoon. Joten, mitähän sitä seuraavaksi...?

Ja sitten kuvarallia...valoisuus vaihtelee kuvissa kovasti - kuvat otettu kolmena eri päivänä ja tämä kuvaaja vain ei hallitse tätä touhua - pahoitteluni!


Eli tästä näkee hyvin, miten tämä koko rötjäke on neulottu - ensin hihasta hihaan, sitten takaosa ylhäältä alas ja etuosa samalla tavalla. Lopuksi vielä kaulus.

Ja sitten kappaleet ommeltuna yhteen.Malli: Miehen neulottu pusero, Novitan lehti, syksy 2011 (sivu 113)
Lanka: Novita Puro, vajaa 600g, väri Rusko 841
Puikot: 5 ja 5 1/2 sekä pyöröpuikko 40 cm


8 kommenttia:

 1. Komian paidan on mies taas saanut. Hauskalta vaikutti tuo tekniikka. Minä en voi omalle miehelle neuloa puseroita, kun hän on niin kuumaverinen, ettei edes kovilla pakkasilla tartte paksumpaa puseroa! Mutta ois nuita muita ehokkaita: veli ja kaks vävyä saattaisi tarvita kunnon neulepuserot. Laitetaanpa mietintämyssyyn...

  VastaaPoista
 2. Kokeile ihmeessä joskus tällä tekniikalla neulepuseroa veljelle, vävylle tai jollekkin toiselle sitä tarvitsevalle ;) Mukavahan se on aina jotain uutta oppia tällä neulomisen sarallakin..

  VastaaPoista
 3. Ihana ja napit on just jetsulleen sävy-sävyyn. Kyllä Sun miehen kelpaa :)

  VastaaPoista
 4. Tyytyväinen neuleenpitäjä tuo mies kyllä on ;) Johtunee siitä, että on hiukan vilukissa ja pitää lämpimistä neuleista...ja täällä Oulussa kyllä on tätä kylmää taas tämän viikon pitänyt: jokainen aamu yli -20 astetta :( Keväästä muuta tietoa, kuin että linnut laulavat päivisin..

  VastaaPoista
 5. Ihan kiva, kun miehellä on villapaitoja kun kelit ovat mitä ovat... mutta jos nyt alkaiset tehdä kesähepeniä niin alkaisko vähän lämpimämmät kelit?

  Sain ohjeen luotolaispaitaan ja kun villatakki on valmis (kaarrokkeessa ollaan) niin pitäisi alkaa haravoida lankakauppoja miehen villapaitaan. Ohjeen mukaan pitäisi olla 3-säikeistä suomenlampaanvillaa, mutta epäilen sen kutittavan miehen "herkkää" hipiää liikaa ;)

  t. Aikku

  VastaaPoista
 6. Mitä sitä tyhjää - aloitin itselle neulomaan paksua villapuseroa. Näillä keleillä paljon kesähepenet ole mielessä :/ Tänä aamuna teki jo mieleni kiljua täyttä huutoa, kun pakkanen huiteli -25 paikkeilla. Huumori loppuu pian :(

  No niin, siellähän ollaan jo sitten ihan hyvällä mallilla neuletakin kanssa ja mielikin jo huitelee uuden neuleen ääressä :D

  VastaaPoista
 7. Itsekii oon taittanu tuosta lehdestä tän ohjeen sivun hiirenkorvalle. Hieno on ja taitaa olla päälläkin mukava?

  VastaaPoista
 8. No niin, Ansku, ei muuta kuin kokeilemaan tätä ohjetta. Kyllä mies on pitänyt tästä neuleesta, pehmyt ja lämmin. Saa nähdä sitten pitkässä juoksussa, miten nyppääntyy (olen huomannut tämän valitettavan ominaisuuden Purossa..).

  VastaaPoista