lauantai 13. elokuuta 2011

Mainihtemisen arvoset vattunisut








Vadelmia tuntuu tänä vuonna riittävän ja mikäs sen mukavempaa, kuin säilöä niitä talvea varten kaikissa eri muodoissa! Kävin tänä aamuna jälleen hiukan ravistelemassa puskia ja päätin "uhrata" näitä vadelmia ihan tuoreeltaan näihin nisuihin. Olen löytänyt tämän reseptin Maku-lehdestä, tässä vähän tosin muunneltuna versiona. Tällä ohjeella syntyy noin 10 kpl vadelmanisuja. Taikina on tosi helppo tehdä, vaikeinta näissä nisuissa on tuo vadelmien kerääminen ;)



  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kaardemummaa
  • 75 g sulatettua margariinia
  • 2 dl maitoa
  • 1 kpl munia
Päälle:
  • vadelmia
  • tomusokeria



Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon margariini, maito ja muna. Sekoita taikina nopeasti. Lusikoi taikina muffinssimuotteihin ja painele päälle vadelmat. Paista keskitasolla, 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele jäähtyneiden nisujen päälle siivilän läpi tomusokeria.





6 kommenttia:

  1. Tinsku ja leipominen on aika yllättävä yhdistelmä, kun siihen näyttää törmäävän nykyään harvinaisen usein. Ja kuka teille syö nämä herkut? Maistuis varmaan muillekin...

    VastaaPoista
  2. Löytyyhän meiltä Tapsukka ;) Ja annoin tänään nisut kahdelle naapurillekkin. Syötän lähitienoota, eivät näytä panevan pahakseen :)

    VastaaPoista
  3. Lähitienoossa elää onnellisia ihmisiä!

    VastaaPoista
  4. Nami nami, herkullisia vattunisuja. Vattuja olen laittanut pakkaseen minäkin. Nisuihin käy varmaan marjat kuin marjat. Nm. puolukoita odotellessa =o)

    VastaaPoista
  5. Ihan vaan sivuhuomautuksena pitää mainita, että olen taas saavuttamassa normaalin leipomistasoni...

    VastaaPoista
  6. Puolukka näihin nisuihin olisi varmasti oikein sopivat marja! Ja Aikku, epäilemättä :)

    VastaaPoista