sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Blogihiljaisuus päättyy

..ja syykin hiljaisuuteen löytyy tästä - torkkupeittoa ollaan sitten väännetty melkein kuukauden verran. Lopultakin se valmistui, huh huijakkaa... mukava käsityöhän se tälläinen on, joka syö isoja määriä lankoja. Ihan hetkessä tälläistä ei saa tehtyä, kun tuota muutakin elämää tahtoo olla, kuin nämä käsityöt - valitettavasti ;)

Mutta kyllähän tähän sai hävitettyä paljon puuvillalankaa - nämä langat olinkin ostanut jo varmaan pari vuotta sitten ja lopultakin sain (suurimman osan) niistä käytettyä. Jonkin verran jäi jämiä, mutta niillekkin on pari ajatelmaa jo pääkopassani valmiina.

Torkkupeiton perusohje löytyy Dropsin sivuilta, reunuksen mallin taas otin sellaisesta kirjasta kuin Crochet borders (Edie Eckman). On muuten vallan mainio teos, jos harrastaa enemmänkin virkkausta - 150 erilaista mallia virkata reunuksia. Olenkin useampaan työhön tuolta löytänyt mukavan reunuksen.

Tämä valmistunut torkkupeitto on viides peitto, jonka olen saanut elämäni aikana virkattua. Voisinkin postata pienen kuvakavalkaadin koko repertuaarista, jahka pääsen jälleen mökille...siellä kun sattuvat kaikki olemaan.


Torkkupeiton koko n. 170 x 105 cm






Langanpäiden päättely on se rasittavin hetki!



Malli: Rainbows end
Lanka: Drops Paris (50 g keriä), värit: 43 (5 kpl), 45 (5 kpl), 42 (5 kpl), 41 (5 kpl), 39 (5 kpl), 46 (3 kpl)
Virkkuukoukku: nro 5

18 kommenttia:

  1. Ihanat värit sinun torkkupeitossa! Kaunis! Minullakin sormet syyhyää mutta en oikein saa inspistä aikaiseksi, siis mitä tekisin. Nyt kun tuli tuo koiranpentu, siinä taitaa olla aluksi hommaa ihan tarpeeksi :)Mutta mukava katsella toisten tekeleitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!

      Oi että, koiranpentu <3 No, on siinä kyllä varmasti aivan tarpeeksi touhua..mutta ehkä sitten syksymmällä jaksat taas paneutua näihin käsitöiden ihmeelliseen maailmaan. Ja eiköhän se inspiskin sieltä jostain taas kaivaudu esille ;)

      Poista
  2. kattelin tuota ohjetta minkä laitoit linkkinä tuohon tekstiin ja ajattelin että osaisitko selventää sitä mitenkään (en ymmärrä tuota käsityö kieltä yhtään...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin toki yrittää auttaa, onko tässä ohjeessa jokin, mikä ei avaudu, vai...?

      Poista
  3. Huikean kauniit sävyt peitossasi! Ja aikaa todellakin kuluu noin suureen projektiin......

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) Totta, aikaa tälläinen projekti ottaa ja kun ei sitä ihan joka päivä ehdi/viitsi virkata...mutta suhteellisen nopea oli tämä työstää, koska malli oli niin helppo!

    VastaaPoista
  5. No niin, taas on yksi ihana peitto valmis. On tuon alle kiva mökillä käpertyä ja vaikka lukea välillä hyvää kirjaa (jos malttaa vaihtaa virkkuukoukun kirjaan).

    Aloitin neuletakkia Nooralle, samanlaista kuin minkä itselleni tein, mutta harmaalla pohjalla ja pastellit sivuvärit. Australiassahan ei juuri villatakkeja tarvitse... varsinkin, kun tytär tulee nyt talvilomallaan käymään Suomessa. Katotaan nyt sitten, miten jatko-opintosuunnitelmat ratkeavat ja voi olla, että neuletakillekin tulee käyttöä.

    Hirveästi en ole ehtinyt tikuttaa enkä tehdä muutakaan. Aika kuluu vaan niin nopeasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, sellainen projekti sinulla menossa :) Onhan sitä siinä tikuttamista, nimimerkillä Kokemusta on;) ja kieltämättä tämä aika livahtaa näin kesällä aivan huomaamatta, kun on kaikenlaista touhua jatkuvasti päällä! Ties vaikka mekin huomenna livahdamme mökille..

      Poista
  6. Upean harmoninen väritys. Ei voi kun ihailla tuota työn määrää ja taitoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista! Kyllähän tällainen tietysti viitseliäisyyttä hieman vaatii..

      Poista
  7. Komea on! Onnittelut hienon peiton valmistumisesta.

    VastaaPoista