maanantai 24. kesäkuuta 2013

Oi ihana alpakkalanka!

Niin pehmyttä, kuten varmasti hyvin tiedätte. Ei kutita, ei tikustele. Siksipä alpakkalangasta on ihana tehdä esim. huiveja, jotka ovat arkaa kaulaa vasten.

Löysin tämän (helpon) ohjeen nettiä selaillessani ja ei siinä auttanut muu, kuin lähteä toteuttamaan tämäkin ohje. Ei sen vuoksi, että nyt näin keskikesällä kovin kipeästi kaulahuivia tarvitsisin, vaan sen vuoksi, että kun on tämä PAKKO tehdä käsitöitä. Neuloosi. Pakkomielle. Ihan millä nimellä vain tätä voi oireilua voi puolestani kutsua, mutta parantua en tästä halua :D Sitten neulotaan kesäkuussa huiveja, jos sisäinen tarve näin sanoo. Niin kerta. Pöh.

Lanka oli siis ihana neuloa, mutta ohje oli vähän tylsä toteuttaa. Oikeaa ja nurjaa. Välillä levennetään tai kavennetaan. Sellainen aivot narikkaan työ todellakin. Mutta yksinkertaisuudessaan ihan kivan näköinen huivi ja tästä vihreästä pidän erityisen paljon.

Yhden mokan sain tämän(kin) kanssa sählättyä - kesken neulomisen huomasin yhden silmukan tipahtaneen kyydistä ja olin sen jälkeen jo ehtinyt neuloa pitkän tovin. Ei auttanut muu kuin solmia tämä yksi pudonnut silmukka kiinni ja jatkaa vain matkaa. Eikä sitä tuosta huivista helposti huomaa, mutta kuitenkin se itseä ärstyttää, kun TIETÄÄ siellä olevan virheen :o Sellaista tuskaa se tämä on, käsitöiden tekeminen :/ Mukavaa tuskaa...

Lanka: Drops Alpaca mix, väri 7238
Puikot: nro 4,5

3 kommenttia:

  1. Kas kun sattui. Tiirailin juuri eräästä nettiliikkeen outletistä alpakkalankaa (vaikka minähän en juuri neuloa osaa) heidän kolmiohuivinsa olisi vain oikein-nurin neuletta, joten vähän se mua houkuttaa värien puolesta (turkoosi, jade jne) Sun huivista tuli upea :) ja sitähän sitä tekee mistä nauttii - hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kuin tilaamaan ja neulomaan, Meke! Saat takuuvarmasti pehmeän huivin itsellesi, joten ei muuta kuin kokeilemaan...ja hyvää kesän jatkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
  3. Yksi vinkki, jos huomaa silmukan pudonneen: otetaan virkkuukoukku ja kerros kerrokselta nostetaan silmukkaa ylöspäin. Jos on kutonut tiukkaa, tämä ei onnistu, mutta omalla löysällä käsialalla olen näin ratkaissut ongelman. Sinun laillasi minua vaivaa, kun tiedän virheen olemassaolosta, vaikkei sitä näkyisikään.

    VastaaPoista