maanantai 22. lokakuuta 2012

Rocky Road

Tulin tänään kokeilleeksi näitä Rocky Road -karamellejä. Ihan vain siksi, että ne näyttivät kuvissa niin kauniilta ja ohje oli niin helppo. Ja onnistuivathan ne. Jollette ole itse kokeilleet tätä ohjetta, pistän sen tähän vielä jakoon (olen kopsannut tämän Hesarin sivulta):


  • 200 g tummaa suklaata
  • 1/2 dl rusinoita
  • 1 dl pekaani- tai muita pähkinöitä
  • 100 g vaahtokarkkeja

  • Paloittele suklaa kulhoon. Sulaa se mikroaaltouunissa niin, että sekoittelet seosta pienin väliajoin.
  • Hienonna pekaanipähkinöitä veitsellä hieman. Jos vaahtokarkit ovat hyvin suuria, paloittele hieman niitäkin.
  • Sekoita ainekset yhteen. Levitä massa voi- tai leivinpaperin päälle vuokaan. Nosta kylmään jähmettymään.
  • Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi terävällä veitsellä. Tarjoa.




Tosin itsellä oli erilaiset täytteet (esim. en laittanut rusinoita, kun en niistä vain kertakaikkiaan pidä), mutta olen ymmärtänyt, ettei se niin nuukaa ole, mitä tähän sörsseliin tunkee täytteeksi. Tein tämän kokeiluerän vähän silläkin ajatuksella, että josko tekisin isomman satsin tätä ennen joulua ja antaisin jollekkin lahjaksi tätä sievissä lasipurkeissa.

4 kommenttia:

  1. oijoijoi.... kuola valuu, slurp :D

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kuin testaamaan, helppoa kuin mikä ;)

    VastaaPoista
  3. Voi ei, tuota täytyy kokeilla. Ois muuten herkullinen joululahjaidea:)

    VastaaPoista
  4. Juuri tätä minäkin tällä testauksella ajoin takaa, Evangelina. Jos hankkisi kauniita lasipurkkeja, joihin tätä voisi laittaa. Herkullistakin tästä tuli, hauskoja makuja sekaisin, joten ei muuta kuin kokeilemaan omalla versiolla.

    VastaaPoista