perjantai 2. marraskuuta 2012

Näistä hommista kun ei aina oikein tiiä

...eli kun lähtee tekemään neulepuseroa/takkia, että onko se koko hyvä vai ei. Hukkuuko neuleeseen vai onko kyseessä pinkeä, vartalonmyötäinen härpäke. Joutuuko purkamaan kenties koko tsydeemin ja aloittamaan alusta...mutta tällä kertaa kyllä napsahti justiinsa kohdilleen tämä mieheni neule! Ei rötkötä, eikä ole liian pieni, vaan just jetsulleen :) Ohjeen otin Novitan 7-veljestä lehdestä (malli nro. 2), mutta en tehnyt tästä mitään jussipaitaa, vaan koska ehtymättömästä varastossani oli alennuksesta ostettua 7-veljeksen raitaa ja ruskeaa 7-veljestä, sujautin ne tähän neuleeseen. Mukavan simppeli malli ja mieskin tykkää..itseasiassa olisin tahtonut ottaa kuvia jo hiukan aikaisemminkin tästä neuleesta, mutta mies olikin pukenut tämän heti päällensä töihin mennessään. No, sehän kertoo tälle neulistille vain sitä, että nyt taisi napsahtaa käsityö kohdalleen. Ja mikäs sen mukavempaa. 


...mies ja uusi neule + Ainon päälaki :OHitsi, näiden kuvien värimaailma vaihtelee aivan hirveästi ja sekös minua ahdistaa. Kamalaa yrittää kuvata marraskuisena iltana, kun ulkona on pimeää ja sisävalot ovat mitä ovat. Luonnonvaloa kaipaan..


Tätä oli myös siinä mielessä mukava neuloa, ettei ollut vaikea malli (mitä nyt näissä kavennuksissa joutui vähän ohjetta tarkkailemaan) ja tätä saattoi hyvin nitkuttaa vaikka telkkaria katsellessa.


Tämä työ oli myös tälläiselle lankahamsterille sellainen hermoja lepuuttava työ: vaikka olin ostanut tätä lankaa (tarjouksesta) tietämättä mitä siitä teen - löytyi näille langoille loppujen lopuksi ihan järkevä kohde!

 • Malli: Jussi-neulepusero shaalikauluksella (novitan 7-veljestä lehti, sivu 62)
 • Lanka: 7-veljestä raita (väri 885) vajaa 600g, ja 7-veljestä ruskea, noin 100g
 • Puikot: pyöröt 31/2 ja 46 kommenttia:

 1. Komia lopputulos! Kyllä tuota kelpaa pitää : ) Myös värit miellyttävät minunkin silmää

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos. Värit ovat oikein maanläheiset ja sopivat hyvin miehelleni ;)

  VastaaPoista
 3. Näpsäkästi istuu paita ukkosi päälle =o)

  VastaaPoista
 4. Juu, koko ja malli oli jetsulleen miehelle :)

  VastaaPoista
 5. Kylläpäs on miehesi näköinen neule. Vaikka pää onkin kuvan ulkopuolella, voin kuvitella hänen myhäilevän tyytyväisenä kätevän emännän kutomassa villapaidassa. Kyllä sää oot sitten etevä.

  Katopas mun blogista, kun vähän tuunasin tänään. Joulu tulee joka hetki lähemmäksi.

  VastaaPoista
 6. Kieltämättä mieheni näköinen neule tuli ja kun on nyt joka päivä sitä pitänyt, on neulojallakin hyvä mieli :) Katsoin jo duunattu kynttelikköä ja hieno tuli! Olen muuten varmaan ainoa tässä maassa, jolla ei kyseistä kynttelikköä ole ollut koskaan :O

  VastaaPoista