sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Syrjähyppy

Minähän en kykene keskittymään yhteen käsityöhön kerralla, sehän on jo moneen kertaan sanottu ääneen. Olen nyt tovin neulonut neuletakkia, mutta juhannuksena sitten taas lipesin...piti päästä virkkaamaan ja tuloksena sitten tälläiset kämmekkäät. Käytin suuntaa antava ohjeena tätä Dropsin ohjetta, mutta en voinut oikein hyödyntää sellaisenaan mallia, koska muuten kämmekkäistä olisi tullut aivan liian suuret minulle. Mutta veistelin sitten omasta päästä tälläiset. Jämälankoja käytin aivan laidasta laitaan, myös paksuudeltaan hyvin vaihtelevia, mutta kyllä näistä ihan kelvolliset tuli. 
Saas nähdä, maltanko nyt neuloa takin loppuun, vai jälleenkö ajatus karkaa...Malli: suuntaa antavana mallina Dropsin ruuturannekkeet
Lanka: Jämälankoja
Koukku: 3,5

8 kommenttia:

 1. Katselin samoja kämmekkäitä, vaikuttivat juuri sopivilta välityöksi. Kivan värikkäät kämmekkäät sulle tuli. :) Onko nuo muuten kuinka jäykät?

  VastaaPoista
 2. Ei ole lainkaan jäykät, vaikka niin voisi kuvitella, kun virkkaamalla tekee :) Minulla oli käytössä erilaisia villalankojen jämiä, mutta jos esim. virkkaa puuvillalangasta, voi näistä kämmekkäistä tulla hiukan jäykemmät. Tosi nopea oli tehdä, parissa päivässä (tai illassa) nämä sain valmiiksi.

  VastaaPoista
 3. Hyvä tietää. Harvemmin tulee käsineitä tehtyä virkkaamalla juuri sen jäykkyyden takia.

  VastaaPoista
 4. Näinhän se on :) Mutta nyt voit huoletta lähteä ideoimaan omia kämmekkäitä!

  VastaaPoista
 5. Tulipas niistä kivat! Kiva idea käyttää kämmekkäisiin jämälankoja.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, ja ei muuta kuin kokeilemaan itse :)

  VastaaPoista
 7. On se kyky noin vain tehdä kaunista jämälangoista. Mulla on useita purkkeja ns ylijäämähelmiä, mutta tähän asti ne on aina istuneet kiltisti purkeissaan...

  VastaaPoista
 8. Oho, en muuten ole osannut ajatella, että korujen tekemisestäkin voisi tosiaan jäädä ylijäämähelmiä, mutta niinhän se tietysti sitten on :D Kyllä sinä vielä jonain päivänä keksit niillekkin jonkinlaisen kohteen!

  VastaaPoista