maanantai 21. toukokuuta 2012

Pari kesäistä salaattia

Nyt kun grillikausi on useimmissa torpissa avattu, pistän tässä jakoon pari hyväksi todettua salaattia, jotka sopivat lisukkeeksi monelle grillattavalle...tai vaikka sitten ihan sellaisenaan nautittavaksi. Nämä kaksi ohjetta olen bongannut Jamie Oliverin ohjelmasta ja kuten hänen tapoihina kuuluu, salaatit ovat helppoja tehdä. Meillä nämä salaatit syödään tänään pitsapalojen kera; ei huono combo sekään :I


Mozzarellasalaatti:

 • 1 paketti mozzarellaa
 • pestoa
 • basilikan lehtiä
 • oliiviöljyä
 • raastettua sitruunan kuorta
Revi mozzarellajuusto sopiviksi suupaloiksi tarjoilulautaselle ja asettele lusikalla nokare pestoa jokaisen juustopalan päälle. Lorauta oliiviöljyä reilusti päälle ja raasta (pestystä) sitruunasta kuorta hiukan päälle. Asettele jokaisen nokareen päälle vielä basilikan lehti. Mozzarellasalaatti
Rucolasalaatti

- Noin 100 g rucolaa
- oliiviöljyä
- puolikas sitruuna
- hyppysellinen suolaa
- parmesaania

Lorauta kulhon pohjalle reilusti oliiviöljyä, purista sekaan puolikas sitruunan mehu ja hyppysellinen suolaa. Seikoita salaattiainekset keskenään ja kaada tarjoiluastiaan. Höylää päälle vielä paremesaanilastuja.

Työläitä salaatteja, eikö? Ja ovat hyviä, ai jai! Ei sitten muuta kuin rillaamaan ja kokeilemaan näitä salaatteja lisukkeeksi. 


Rucolasalaatti

4 kommenttia:

 1. Mozzarellaa toki käytän, mutta tätä en ole kokeillut, joten to do -listalle menee - kiitos -

  VastaaPoista
 2. Oleppas hyvä - hyvät ovat raaka-aineet, joten eiköhän tämäkin uppoa :)

  VastaaPoista
 3. Jamien ohjeet on niin hyviä, rentoja ja sen verran suurpiirteisiä, että niitä on helppo soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

  VastaaPoista
 4. Kyllä, eivätkä ole monimutkaisia tehdä :) Kummatkin kuvassa olevat salaatit syötiin sitten suihimme, eivät jääneet happanemaan..

  VastaaPoista