maanantai 14. toukokuuta 2012

Hunajakennot

Novitan nettisivuilla näin näiden sukkien mallin ja innostuin kokeilemaan ohjetta - olin juuri saanut ponchon tehtyä ja mietiskelin, että josko jonkun vanhan työn vielä tekisin loppuun vai mille alkaisin... Kun näin tämän mallin ja samalla muistin, että minulla oli joulun jälkeen alennuksesta ostettua 7-veljeksen raitaa avaamaton kerä, halusin kokeilla, miten tämä malli toimii raidoitetulla langalla. Ja toimihan se ihan kivasti :) Malli on yksinkertainen neuloa (mitä nyt kantapään kanssa taistelin pari kertaa..ja sekin oli oma moka - jos lukisi ohjeen kunnolla läpi, ennen kuin lähtee kouhkasemmaan intopinkeenä) ja pinnasta tulee eläväinen pienillä konsteilla. Lankaa tämä malli "söi" ihmeen paljon, kerästä ei paljoa jäänyt yli.
Lanka: 7 veljestä, raita (väri 895), vajaa 150 g
Puikot: nro 3,5


Varsin veikeät sukat tällä mallilla saisi, jos tekisi nämä sellaisesta hunajanvärisestä langasta :)

8 kommenttia:

 1. Tulipa kivan näköiset:)
  Minäkin olen yhdet tehnyt tuolla mallilla ja tykkäsin kyllä.

  VastaaPoista
 2. Hauskan näköiset sukat. Pitääpä pistää malli muistiin.

  VastaaPoista
 3. Lankojen vaihtelulla tästä mallista saa kyllä hauskoja variaatioita...ja ne hunajanväriset jotenkin minua kutkuttaisi :) Pistäppä malli muistiin, Neulisti!

  VastaaPoista
 4. Mahtavat kennot! Tykkään tuosta rakenteesta - ihan uusi idea mulle - moniulotteisuus neuleessa. WAU. Haluan heti yllyttää, että tee vaan ne hunajanväriset! Ja jos ehdit niin kurkkaa mun vanha koru: Honeycomb :)

  VastaaPoista
 5. Meke, nehän suorastaan valuivat hunajaa ;) Olet taas ollut tosi ahkera, Meke!

  VastaaPoista
 6. Hunajanväriset ehdottomasti. Vielä ehtii tälle keväälle, mitä sitä turhaan syksyyn asti hyvää ideaa säästämään! On muuten melkoiset villasukkakelit, vaikka on toukokuun puoliväli. Tosin muistan yhden heinäkuisen mökkiviikon muutama vuosi sitten, jolloin villasukat ja fleece olivat parhaimmat vaatteet joka päivä.

  VastaaPoista
 7. Onpa hiaanot. Tulin blogiisi Aikun kautta. Ohje pääsi heti suosikkisivulle. Kun nyt aloittaa niin kerkiää monet parit väkrätä onnellisille? sukulaisille joululahjoiksi. Terveisin Marja-Leena

  VastaaPoista
 8. Kiitos Marja-Leena ja kiva jos nämä sukat inspiroi sinuakin kokeilemaan tätä ohjetta :) Ja koskaan ei ole liian aikaista aloittaa joululahjojen tekoa! Onnelista väkerrystä sinulle ja kiva kun kävit blogissani!

  VastaaPoista