torstai 10. maaliskuuta 2011

Tiinan tömäkkä perunasalaatti


Huomenna olisi tarkoitus lähteä mökkeilemään viikonlopuksi ja eväiden tulee tietysti olla sen mukaiset, eli tömäkät!

Oma perunasalaatti lyö kaupan valmiit 10-0 ja kun tämän salaatin tekee ajoissa, maku vain paranee (eli perunat imevät makua itseensä).

Tässä minun versio perunasalaatista:

8 keskikokoista perunaa (kiinteää lajiketta) 
n. 100 g suolakurkkua 
1 purkki kermaviiliä
1 punasipuli
2 omenaa
2 ruokalusikallista kapriksia (kukkurallisia)
1 paketti amerikan pekonia
sweet chili saucea loraus
pari tippaa tabascoa
(suolaa) 
(valkopippuria)

keitä perunat kuoripäällisinä kypsiksi ja siirrä ne jäähtymään. Leikkaa pekoniviipaleet sopiviksi suikaleiksi ja paista pannulla rapsakoiksi ja siirrä myös ne jäähtymään. Leikkaa suolakurkut ja omenat kuutioiksi. Silppua sipuli. Laita kaikki kulhoon; lisää sekaan (valutetut) kaprikset. Kun perunat ovat jäähtyneet, kuori ne ja kuutioi ne myös kulhoon. Sekoita jäähtyneet pekonisuikaleet sekaan. Mausta kermaviili lorauksella sweet chiliä ja parilla tipalla tabascoa. Sekoita kermaviili myös joukkoon. Maistele tarvitseeko vielä suolaa. Valkopippuria voi rouhaista sekaan, mikäli maku niin vaatii. Laita perunasalaatti maustumaan yön yli jääkaappiin.

Siinäpä se. Jollei halua käyttää lihaa, voi pekonin jättää huoletta pois.

Minä epäilen vahvasti, että huomenna tämän tömäkän perunasalaatin kanssa syödään takassa paistetut rapsakat kabanossit!


2 kommenttia:

  1. Nams :) tätä pitää kyllä testata! Ihania nuo aiemman postauksen napit!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen testaamaan ja maku tosiaan paranee, kun salaatin antaa maustua jääkaapissa yön. Napit ovat kyllä melko hauskoja ja hinta oli kohdillaan :)

    VastaaPoista