perjantai 25. maaliskuuta 2011

Vaatekaapin siivousta......eli vanhat paidat kynnysmatoksi. 

Vaatekaappiin kertyy jotenkin kummallisesti näitä virttyneitä paitoja, joita sitten pyörittelee aikansa: heittääkö pois vai mitä tehdä. No. Saunatuvalle tarvitsimme kynnysmattoa ja näitä paidoista sen sai nopsasti tehtyä. Hitainta oli leikellä näitä suikaleita, virkkaaminen taas ei vienyt paljoa aikaa. Virkkuukoukku oli numeroa 10 ja tein maton muuten pylväillä, paitsi viimeisen kierroksen tein kiinteillä silmukoilla.

Aluksi kokeilin tehdä tämän ympyränmallisena, mutta se alkoi kiristää ja välillä taas löystyä, joten purin tekeleen ja vaihdon mallia.


Aino poseeraa kalkkunan kanssa suikaletehtaalla.


Koko 42x62 cm.

Matto ei ole mitenkään kaunis, mutta pehmeä venyke se on. 

Ekoteko, eikö?

6 kommenttia:

 1. ..ja jos on tarvetta tehdä ns. "kaunis" matto niin sitten pitää vain etukäteen miettiä enemmän, kokeilla kuteiden riitävyyttä ja tarvittaessa purkaa puolittaisiksi jääneet kierrokset pois?

  Mutta hieno on ja tarkoituksensa varmasti ajaa!!

  VastaaPoista
 2. Hieno ekomatto. Minkä numeron virkkuukoukulla virkkasit?

  VastaaPoista
 3. Justiinsa näin, Minna :) Nyt kaiveltiin kaapista ne, mitkä olivat apaut reikäsimmät kuteet (paitsi valkoiset, eivät oikein sovellu kynnysmattoon ;D).

  Aikku: nro 10.

  VastaaPoista
 4. Vanhoista lakanoista voisi virkata vessaan kesämaton. Jos nyt jollakin olisi ylimääräisiä lakanoita... hmmm.

  VastaaPoista
 5. Aikku: lähdemme hulluille päiville ja ostamme uusia lakanoita, jotta voimme tehdä kesämaton entisistä (joita meillä on niukalta kummallakin :I)
  :O

  VastaaPoista