tiistai 20. tammikuuta 2015

Sitä sun tätä

Aikaa mennyt vaikka kuinka, enkä ole saanut päivitettyä blogia sitten millään. Olen kyllä saanut aika lailla valmiiksi käsitöitä (erityisesti joululahjaksi tuli tehtailtua ties vaikka mitä), mutta sitten unohtui kuvaaminen..ja nyt nämä tuotokset sitten ovat maailmalla, eikä niistä enää kuvia niin vain räpsitä :D Mutta laitan nyt tähän kuvat niistä, mitä sattui löytymään ja koetan nyt sitten taas vähän orientoitua myös päivittämään paremmin tätä blogia. Näin uuden vuoden lupauksena.

Jämälankatossut

Tällä hetkellä tuntuu olevan kova buumi huovuttaa tossukoita (tähän myös itse ole nhurahtanut) ja tässä yksi kokeilu erilaisten ohjeiden summana. Kaikki mahdolliset huovuttuvat langat neuloin jalkaosuuteen ja varsi taas on neulottu huopumattomasta Kaiku-langasta. Suoraa ohjetta en pysty linkittämään, sovelsin tähän vähän niitä ja näitä ohjeita. Tossukoista kuitenkin tuli sopivat miehen jalkaan.
Ohje: Useampaa ohjetta soveltaen (googlaa huovutettavia tossuja, ohjeita löytyy..)
Lanka: Novita Kaiku, Huopanen, Joki + muita, joiden alkuperästä ei tietotoa 
Puikot: nro 8


Lovikka-lapaset

Olen tätä ohjetta käyttänyt soveltaen ennenkin lapasten tekoon, mutta langan ollessa paksumpi kuin ohjeessa oleva Huopanen, olen joutunut mm. silmukkamäärää pienentämään. Lankana Järbo garn, jota tasaisin väliajoin olen hakenut Haaparannalta (edullisesti!!). Nämä menivät joululahjaksi. 

Lanka: Järbo garn, Lovikka, 110 grammaa
Puikot: nro 8


Virkatut ja huovutetut tossut

Novitan Joki-lankaa oli mm. Siwoissa tarjouksessa ja tietysti niitä piti ennen joulua hamstrata. Tein näitä virkattuja ja huovutettuja tossuja sitten parit kappaleet, yhdet lähti maailmalle ilman kuvauksia, mutta nämä toiset joululahjaksi tekemäni ehdin kuvaamaan. Tällä mallilla olen ennenkin tehnyt ja on niin nopea tehdä, että tossupari syntyy kyllä vaikka yhdessä vuorokaudessa.Lanka: Novita Joki
Virkkuukoukku: nro 10


Putkisukat

Tämän ohjeen olen napannut Novitan sukkalehdestä. Yhdet olen tehnyt ja toiset ovat puikoilla. Nämä eivät ole ehkä parhaimmat käyttösukat, mutta unisukkina menevät. Ja ohje sopii myös aivan aloittelijoille - tehdään kahdella puikolla ja ei tarvitse osta kuin oikeaa ja nurjaa neuloa.

Tekeillä olevat putkisukat ovat sitten Novitan Rose-lankaa, saa nähdä..

Ohje: Putkisukat, Novitan sukkalehti
Lanka: Novita Kaiku, 85 grammaa
Puikot: 6

1 kommentti:

  1. Vitsit miten mä en oo tajunnut, että noissa varrellisissa tossuissa varsi tehdään huopumattomasta langasta. Ajattelin, että se neulotaan ja ommellaan kiinni erikseen. Voi mua alottelijaa :-D

    VastaaPoista