keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Huovutetut tossukat


Tämä huovuttaminen ei ota nyt laantuakseen minulla tänä talvena. Mutta tuntuu tämä nyt olevan monella muullakin olevan tämän talven "juttu". Mutta mikäs siinä, jos homma nyt maittaa, tehdään sen mukaan käsitöitä, mikä hyvälle tuntuu. Nämä(kin) menevät lahjaksi, toivottavasti sopivat ja tulevat käyttöön.

Näissä tossukoissa oli lankana Lidlistä ostettua huopuvaa lankaa. Ohjeen (tai ohjeet) löysin FB:ssä olevasta Villasukat-ryhmästä. Olen soveltanut tähän ainakin paria ohjetta, mutta jos joku tunnistaa tämän ohjeen omakseen ja haluaa minun linkittävän vaikka omaan blogiinsa, sopii mainioisti. Mutta ajattelin kirjoittaa tähän blogiini näiden ohjeen, jos joku vaikka haluaisi kokeilla itse tämän mukaan tehdä tossukat. 

Huovutetut tossukat (koko n. 38)

Eli lankana oli Lidlin huovutettava lanka ("Kathrin, Felt Wool), kutistuu n. 30% pesussa. Lankaa kului n. 135 grammaa.
- puikot nro 5,5 - aloitussilmukoita 48 eli 12 puikolle - aluksi 5 kierrosta 1 oikein, 1 nurin (resori) - sitten kantapää: neulo neljälle puikolle ensimmäiset 12 silmukkaa = 24 silmukkaa - kantalappu yhteensä 24 kierrosta, ei tarvitse tehdä vahvistettua, kun huovuttaa - sitten kantapää, eli jaetaan silmukat (mielessä) 8,8,8 eli keskelle jää lopuksi tämä kahdeksan silmukkaa - koukin sivuilta 13 silmukkaa kummaltakin puolelta ja tietysti kantapään 8 jaoin 4/4 puikoille - joka toinen kierros kavensin yhdet silmukat sivuilta - kun kaikilla puikoilla 12 silmukkaa, jatkoin normaalia neulomista - neuloin yhteensä 40 kierrosta kantalapusta laskien ja sitten aloitin sädekavennuksella kärkikavennuksen. Kun 2 silmukkaa per puikko jäljellä, langan katkaisu, päättely ja koneeseen 40 asteeseen muun pyykin sekaan. - venytin kosteana kumpparin päälle (nilkkuriversio) ja annoin kuivua - sopii 38-39 jalkaan
Monet käyttävät kuivumisen muottina Crocseja, mutta minä en sellaisia omista. Ja oikeastaan nämä omat kumpparit olivat siitä hyvät, että tossukoista ei tullut kovin leveät, käyttäjällä on nimittäin kapoinen jalka ;) Hauskasti kuitenkin kumppari antoi näille tossukoille muodon.

                   Ennen huovutusta

                   Kumpparin päällä kuivatus
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti