tiistai 30. huhtikuuta 2013

Voi tätä kevättä!

Hellurei taas täältä mökiltä! Tultiin tänne jo perjantaina ja täällä vietämme myös vapun. Kaukana kaikesta hälinästä - mitä nyt itse hieman kilistämme keväälle illan aikana ;)

Ei minulla mitään isoja ole nyt näyttää - mitä nyt yhdet lapset sain tehtyä loppuun. Pitkällä kaavalla näitä olenkin sitten tehnyt; löysin keskeneräiset lapaset sattumalta neulekoriani möyhitessäni, ennen kuin tänne mökille lähdimme (mietiskelin, että mitä täällä tikuttaisin). Nämä ovat olleet AINAKIN pari vuotta keskeneräisenä. Enkä ollut edes muistanut moisia aloittaneeni :/ Sillälaillajuu.

Lanka lapasissa on jälleen kerran näitä e-Bayn ihmeellisyyksiä. Paksuudeltaan noin Novitan Nallea, eli suhteellisen ohutta. Näitä lapasia pidetään nyt lähinnä sitten loppukeväästä tai alkusyksystä. 

Täällä (korvessa) ainakin on pitänyt vielä näinä päivinä pitää lapasia aamukävelyllä käydessä - öisin on käynyt pakkasen puolella, joten aamutuimaan on enintään pari astetta lämmintä.

Vapusta näyttääkin tulevan sateinen ja harmaa, eli melkolailla normisää. Ei se meitä haittaa, mökissä on mukavan kuivaa ja illalla lämmitämme saunan - mikäpä täällä ollessa.. Jollei pidämmälle kävelylle viitsi sateessa lähteä, voi vaikka ikkunasta katsoa linnunpöntöissä pesivien lintujen touhuja :) Tänä aamuna heräsinkin ensimmäisen kerran jo neljän aikoihin, kun joenrannassa joutsenpariskunta piti sellaista mekkalaa, että ihan piti käydä katsomassa mikä on homman nimi! Ukkojoutsenhan se siellä röyhisteli tytölleen ja räpytteli siipiään näin osoittaen suuruuttaan tai mahtavuuttaan ja kirkui oikein olan takaa! Voi tätä kevättä ;)

Ensi viikolla sitten lähdemmekin mieheni kanssa Pariisiin, joten keskeneräinen neulepuseron valmistuminen tulenee kestämään hetken.

Eipä tässä muuta kuin hyvää vappua, missä ikinä olette ja miten ikinä sen vietätte. Ihana vuodenaika on nyt käsillä! Kippis!
Vielä ei viherrä näillä seuduilla, ei..

4 kommenttia:

 1. Koristelu muuttaa peruslapaset ihmeesti aivan erinäköisiksi. Tuostahan voisi kehittellä aivan vaikka mitä... paljetteja tms. Discolapaset :D

  Viikon päästä pitäisi itsekin lähteä katsomaan, miten mökki on pärjännyt talven yli. Käytiin tosin maaliskuussa pudottelemassa lumet katoilta ja silloin näytti mökkikin ihan siistiltä. Ei edes hiirenkakkeja näkynyt. Talven jälkeen mökillä riittääkin puuhasteltavaa. Tehdään mitä ehditään ja jätetään seuraaville loput.

  Vappuaatto on ollut täällä kaupungissa sateinen, mutta illaksi näyttää kirkastuvan. Se tietää myös kylmää yötä ja toivottavasti opiskelijat ovat laittaneet haalarien alle villahousut.

  Kivaa mökkivappua ja oikein mukavaa Pariisin matkaa!

  VastaaPoista
 2. Discolapaset :o :D Hyvä idea!

  Täällä tuli aamulla ihan LUNTA ja paljon, joten ensimmäinen toukokuuta ei ollut mitenkään rapoinen aamusta. Nytkin sataa vettä, joten melko harmaalla tämä vappu on täällä mennyt...mutta eikös se ole kuitenkin melko tyypillistä se? Jospa se tästä vielä lämpenisi sen verran, ettei lapasia tarvitsisi aamulenkillä.

  Kiitos, eiköhän Pariisi ole jälleen yhtä mukava kuin ennenkin, näin otaksun :)

  VastaaPoista
 3. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista