lauantai 20. huhtikuuta 2013

Jämälankahamonen

Ensin vähän neulepuikoista omia ajatuksiani tai ehkä paremminkin kokemuksia...jotenkin ryöpsähti tämän hameen kanssa taistellessani nämä ajatukset jälleen pintaan. Täytyy heti ensimmäiseksi todeta, että neulon mieluiten metallisista puikoilla (sukkapuikoilla että pyöröpuikoilla). Työ ikäänkuin soljahtaa luontevasti eteenpäin, eikä käsityötä tarvitse "työnttää" eteenpäin. Bambupuikot vielä menettelee, mutta sitten kun lähdetään pyöröpuikoille - se on ehdoton nounou minulle :( Sain tämän taas kokea tämän hameen kanssa alkumetreillä...otin aluksi käyttööni 80cm pitkän bambupyöröpuikot ja voi rähmänkäki että vastusti!! Työtä piti työntää jatkuvasti eteenpäin ja sehän on hidasta kuin mikä..ja vaijeriosio (tai muovinen sellainen) oli jatkuvasti mutkalla, joten silmukat jämähtivät tämän tästä kiinni. Voi itku! Onneksi, onneksi löysin metalliset pyöröpuikot, johon sitten vaihdoin nopeasti. Johan rupesi homma pelittämään. En tiedä, onko nuo bambuiset pyöröt minulla sitten jotain sekundaa, vai mikä on, kun tuntuu ettei yhtään huvita niillä neuloa - ellei ole pakko. No niin, se tästä avautumisesta sitten...

Niin. Tämä hamonen. Jämälangoista sen väänsin. Novitan seiskaveikat, nallet (kaksinkertaisena) ja Dropsin karsimat vain kaivelin esille ja summittaisessa järjestyksessä niitä vaihtelin tässä työssä. Meleko värikylläinen, etten sanoisi :O :D Mutta hävisipäs paljon pieniä nyttösiä tähän työhön. Mallin nappasin Novitan syksy 2012 lehdestä.

Se täytyy sanoa, että oli hiukan tylsä tekele tehdä - kahdenlaista riviä vain jatkuvasti vuoroteltiin kierros kierrokselta. Tein hameesta hiukan lyhyemmän, koska tykkään itse pitää hameita, jotka loppuvat juuri polvien yläpuolelle. Ohjeesta poiketen myös virkkasin hameeseen nyörin, koska tämä tekele kyllä tipahtaisi päältä, jollei tätä hametta pääsisi kiristämään. Joustinneuleesta tuli jotenkin liian löysä ja sen turvin tämä ei kyllä päällä pysy - oma moka. 

Sen verran kuitenkin ihastuin tähän väriläiskään, että uskon tätä kyllä pitäväni ihan jopa ihmisten ilmoilla ;)

Uusi projekti sitten voikin viedä hetkisen; englanninkielistä ohjetta koetan nyt suomentaa ja saa nähdä tuleeko siitä mitään...voi olla, että heivaan koko projektin nurkkaan ja teen vaikka sitten jälleen kerran sukat. Pöh.



Pönötyskuva




Pieni yksityiskohta, eli nyörin helmet ovat Mekeltä voittamastani palkinnosta.

Malli: Novitan lehti, syksy 2012 (sivu 106)
Lanka: Jämälankoja - seiskaveikkaa, nallea ja dropsin karismaa
Puikot: pyöröt nro 4

17 kommenttia:

  1. Aivan ihana hamonen :)
    Liityin blogisi lukijaksi, aivan mahtava blogi sinulla ..

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jansku, ja oikein mukava kun tulit seuraamaan blogiani!

    VastaaPoista
  3. Kaunis hamonen :) Olen koittanut kaikenlaisia puikkoja ja bambuiset on olleet kaikkein epämieluisimmat (sekä pyöröt, että sukkapuikot). Nykyään en kudo millään muullaa kun Knit pron sukkapuikoilla ja pyöröillä. Luistaa vaikka minkälainen lanka. Mutta makuasiahan tämäkin on ja kokeilemalla löytää itselleen sopivat :)

    VastaaPoista
  4. Hame on tosi hyvännäköinen päälläsi!

    VastaaPoista
  5. Upea hame! Kyllä kelpaa kaupungilla pyörähtää tuo päällä :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Tiina, Lammas ja Jonsku :)
    Knit pron puikkoja en ole koskaan kokeillut, ehkäpä pitäisi...No, hyvähän se on, että on nämä babmuisetkin olemassa, vaikkei niistä niin pidä - niitä voi käyttää vaikka sitten lentokoneessa, jos niikseen tulee ;)

    VastaaPoista
  7. Kiva hamonen, missoni-vaikutteinen aivan selvästi. Tuota kyllä tulee pidetyksi, sen uskon.

    Olen tikuttanut ikuisuusprojektiani (neuletakkia) bambupyöröpuikoilla. Joko olen kovaotteinen tai sitten vaan tikutan menemään liian vauhdilla, mutta vaijeri on lähtenyt jo kolmesti irti puikko-osasta ja arvaa kismittääkö? Mies on sitten liimaillut osia yhteen pikaliimalla, mutta ei näytä meikäläisen käsissä kestävän. Näillä mennään kuitenkin villatakin loppuun asti ja sitten nakkaan puikot jorpakkoon (tai yritän vielä kerran korjata/liimata/puristaa osat yhteen).

    Kevättä pukkaa ja kiirusta pittää. Terkkuja!

    VastaaPoista
  8. Aikku, on minullekkin sattunut bambupyöröjen kanssa sama juttu, eli vaijeri (muovinen) lähtenyt irti. Varmaan se vain on niin, että muovia ja bambua on vaikea saada liimattua yhteen, en usko että me nyt sen kovakouraisempi ollaan kuin keskimäärin. Kai. Ehkä. Luulisin.

    Kiirusta pukkaa juu, tilasimme Kontiolta ison varaston mökkitontille tulevaksi ensi kesänä ja sitä ennen pitäisi kaataa puita, pilkkoa ne, tehdä perustukset jne. Hirvittää jo koko ajatus :O

    VastaaPoista
  9. Niin, ja Aikku, mukavia matkakuvia sinulla blogissasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta kiitos.
      Ja "kiva" kuulla, ettei pyöröpuikko-ongelma olekaan kutojakohtainen vaan puikkojen tyyppivika. Harmi, kun ovat kuitenkin aika arvokkaita eikä hinta vastaa laatua. Pitäisikö reklamoida?

      Poista
    2. Kyllähän se reklamointi voisi olla paikallaan. Itse tein tänä keväänä reklamaation koiranpalloista, jotka eivät kestäneet edes yhtä leikkikertaa - tuli pahoittelukirje ja iso kasa kaikkea koirille tarkoitettua - palloja, herkkuja jne. Eli ainakin hoitivat hienosti tuon hyvityksen :)

      Poista
  10. Kiitos, Meke..tämän siitä saa, kun sotkee kaikkia jämiä sekaisin :)

    VastaaPoista
  11. Mielettömän upea hame! Olet kyllä taitava! Aurinkoista toukokuuta sinulle, Tintsa!

    VastaaPoista
  12. Kiitos, Evangelina ja hyvää toukokuun loppua sinulle :)

    VastaaPoista