keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Maatuskat

Pakkomielle... se se oli, kun näin netissä nämä vanttuut. Siihen jäi neulepuseron teko... ei  siinä auttanut muu kuin lähteä langanjämiä penkomaan (ja kello oli varmaan kello kuusi aamulla, kun istuin vaatehuoneen lattialla lankakeriä tutkiskellen). Löytyi seiskaveikkaa ja siltä istumalta piti näitä ryhtyä vääntämään. Luin Ravelrystä kertomuksia, että monet kokivat että ohjeen mukaan tehdyt vanttuut olivat liian suuret (3,5 tai 4 puikot ja juurikin seiskaveikka lankana). Arvasin heti, että minun täytyy toteuttamaan näitä todella pienillä puikoilla, koska käteni ovat pienet. Parin kokeilun jälkeen päädyin sitten 2,25 puikkoihin. Todella tiiviit ja lämpimät vanttuut siis seurauksena ja juuri sopivat minun käteeni. Niin ja se pakkomielle iski tämän kuvion vuoksi - aivan ihastuttava malli :)

Mutta muuten tämä kirjoneuleen tekeminen on edelleen minulle melkoista tuskaa. Koko ajan täytyy olla tarkkana kerrosten kanssa ja samalla pitää seurata, että eihän lanka lähde liian tiukalle kiertymään. Harjoituksen puutettahan se tietysti on, mutta onhan se melkoisen tuskaisan näköistä tämä minun kirjoneuleen neulominen, kun kieli ulkona tiiraan rivejä ja ähisen :D Ehkäpä neuleen neulominen tuntuu jälleen melko vapauttavalta tämän projektin jälkeen (ellei sitten iske jälleen joku uusi pakkomielle :/).

Lanka: Novita, Seitsemän veljestä (jämälankoja)
Puikot: 2,25

14 kommenttia:

 1. Mä niin ymmärrän tämän pakkomielteen. :D Huomasin myös Maatuskoja tehdessäni, että olisi pitänyt tehdä hieman pienemmät. Nyt lapaset odottavat keskeneräisenä puikolla. Pitäisi joko purkaa tai luovuttaa lapaset isokätiselle.

  VastaaPoista
 2. No niin, eli tämä sama ongelma nousi sinullakin esille :/ Kyllähän se vähän harmittaa, jos on ajatellut itselle nämä maatuskat tehdä. Entä jos tekisit nämä ihan normaalisti loppuun ja sitten laittaisit vaikka nahkahanskat sisälle, näin saisit sitten itselle lämpimät talvivanttuut? (tai sitten tosiaan annat ne lahjaksi toiselle, jolla on vähän isompi käsi ;) )

  VastaaPoista
 3. Ihanat ja hyvin yhteen sopivät väritkin :)

  VastaaPoista
 4. Apuva, mä en voi sietää käyttää tumppuja ilman sormikkaita alla, joten kannattaakohan mun alkaa sinksaamaan tuota puikkokokoa... Täytynee funtsia, toisaalta on aika tiukka käsiala, mutta mun kädet ei oo mitenkään erityisen pienet, joskaan ei mitenkään suuretkaan.

  Tämä malli on kyllä tosi nätti, ja odottaa mullakin to do-listalla. Kirjoneuletta en kyllä varsinaisesti oo oikeen koskaan tehny, mut ehdottomasti opettelen. Kaunista jälkeä sullakin on, niin miksei sitä onnistuis itsekin :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä sinun sitten kannattaa ihan ohjeen mukaan ja niiden puikkosuositusten mukaan tehdä nämä lapaset, jos haluat laittaa sormikkaat alle. Ja minulla on tosiaan pienet kädet (muuta tässä naisessa ei pientä olekkaan :D), melkein voisi sanoa, että nuorten lapaset/sormikkaat sopivat minulle parhaiten ;)

  Kirjoneuletta haluaisin tosiaan itsekkin enemmän tehdä - vie vain vielä täysin minun huomiokykyni, kun ryhdyn sitä väkertämään..siinä ei televisiota syrjäsilmällä paljoa seurata, kun rivejä lähtee tavaamaan.

  Ja varmasti onnistuu sinulla kirjoneule siinä missä minullakin, tsemppiä urakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tulla kommentoimaan, kun vihdoin sain tumput tehtyä... Oli hyvä ohje ja helpot tehdä, mut koko meni niin metsään ku vaan voi! :D Tein 3,5 mm puikoilla ja Novitan Tuomaksella, ja tumput sopii noin 7-vuotiaan käteen... Vissiin hiukan kireä käsiala mulla ;)

   Poista
 6. Niin söpöt, ja vau miten tasainen pinta :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Emma :) Itsehän sitä ei koskaan ole oikein vimosenpäälle tyytyväinen, mutta kyllä nämä käyttöön tulevat :)

  VastaaPoista
 8. Onpa ihanat ja värityksin on tosi makee!! =o)

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Hanna. Ei muuta kuin todo -listalle sinullekkin ;)

  VastaaPoista
 10. Ymmärrän pakkomielteesi :) Aivan ihana malli ja värityksellä parannettu taidonnäyte. Kiitos väriterapiasta! <3

  VastaaPoista