lauantai 9. helmikuuta 2013

Huopuuhan se

Olen aikaisemmin tehnyt parit huovutetut tumput tästä Novitan Huopasesta ja todennut ne hyvin lämpimiksi pitää. Ajattelin siis tehdä vielä yhdet, veljelleni, joka myös liikkuu paljon talvisin pyörällä. Ei jäädy näpit sitten hälläkään. Pikkuisen yksioikoistahan näitä lapasia on neuloa, mutta jos toinen tarvitsee kunnon tumput, täytyyhän ne toiselle tehdä. Ja kun tarpeeseen tulevat, tulee siitä aina neulojalle hyvä mieli :)


Niin, ja huovutin nämä pesukoneessa - tossukoille riitti 40 astetta, mutta tumput eivät huopuneet vielä tarpeeksi, joten pyöräytin ne vielä 60 asteessa.

Melkoisen söpöstyksen näköiset ovat ennen huovutusta 


Ensimmäistä kertaa huovutin Novitan Puroa näiden tossujen muodossa. Ihan hyvinhän se tämäkin huopuu ja tässä Purossa on kivaa näiden värien vaihtelut, verrattuna huopaseen.  (Tosin uudet värit Huopasessa ovat melko herkullisia - huomasin tämän, kun pläräsin tänä aamuna Novitan uutta lehteä...) Virkkasin nämä tossut kaksinkertaisella Purolla, joten kirjavuus oli taattua. Olen myös tälläiset tossut tehnyt aikaisemmin, mutta halusin tälläiset samanlaiset myös mökille, joten ei muuta kuin virkkaamaan. Tämä ohje on kyllä niin mukavan helppo ja nopea tehdä, että suosittelen tätä kaikille, jotka haluavat nopeasti saada itselle lämpimät tossut :) Nämä virkkaa ihan päivässä, kun sille päälle ryhtyy!
Jonkin verran olisi vielä Huopasta tuolla kätköissä, mutta en tiedä vielä, mitä niistä teen. Itselle kyllä pitäisi tehdä uudet tumput - entiset ovat olleet niin kovalla käytöllä, että peukalot menevät kohta puhki :O 


Lanka: Novita Päkä Huopanen (ja hiukan Novitan Puroa koristeena), väri 077, n. 150g
Puikot: nro 10

Lanka: Novita Puro, väri takkatuli (844), n. 150g
Virkkuukoukku: nro 10
4 kommenttia:

 1. Upeat tossut! :) Olen itse yrittänyt harmaa-punaisia huopasesta, mutta isoiksi jäivät minulla - nämä näyttävät juuri sopivilta, onnittelut

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Meke. Entä jos käyttäisit vielä niitä huovuttaa korkeammassa asteessa? Minullakin tosiaan piti noita tumppuja pyöräyttää uudemman kerran 60 asteessa, kun 40 asteessa eivät tarpeeksi huovuttuneet.

  VastaaPoista
 3. Tykkään tuosta teidän linssiluteesta :)

  VastaaPoista
 4. Missä minä - siellä Aino ;) Ruusu ei viitsi vaivautua, katsoo vähän syrjempää ja ottaa torkut mielummin!

  VastaaPoista