tiistai 6. syyskuuta 2011

Puolukkapiirakka, jota et onnistu sössimään!





Olen tehnyt tällä ohjeella puolukkapiirakkaa nyt kahdeksan vuotta (jos ollaan oikein tarkkoja, tein tällä ohjeella piirakan ensimmäisen kerran 15.9.2003 :/) ja aina on onnistunut. Tässäpä jakoon tämä ohje, kun nyt on nuo puolukatkin mellevimmillään.


Ainekset:

  • 3 dl piimää
  • 2 dl sokeria
  • vajaa 1 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
Pinnalle:
  • 5 dl puolukoita
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • (tomusokeria jäähtyneen kakun päälle)

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon piimä ja rasva. Levitä taikina piirakkavuokaan tai isoon irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Ripottele päälle vähän murskatut puolukat ja päälimmäiseksi fariinisokeri. Paista 200 asteessa n. 25-30.



4 kommenttia:

  1. Nuo piimäpohjaiset sekoita-ainekset-kasaan -taikinat ovat niin helppoja ja hyviä. Päälle voi laittaa sesongin mukaan raparperia, omenaa tai puolukkaa tai ihan mitä vaan.

    Tein eilen porkkanakakkua. Se on terveellistä, kasvisruokaa selvästikin.

    VastaaPoista
  2. Sössimisvapaat kakut on ihan best! =o)

    VastaaPoista
  3. Kokeiles, Pelle, tehdä tämän ohjeen mukaan Tellervolle piirakka! Vai löytyykö sieltä teidän nurkilta puolukoita?

    Aikku, olet oikeassa! Nopeita pyöräyttää, ei edes vatkainta tarvita!

    Hanna varmasti tekaisee tästä oman versionsa, kuten tapoihin kuuluu ;) Laittaa jonkun oman mausteen tai muuten duunaa hiukka uuteen uskoon.

    VastaaPoista