maanantai 16. toukokuuta 2011

Malja kesälle!

Kai nyt voi jo sanoa olevan kesä? Koivuissa on sievät, pienet lehdet ja ruohokin alkaa vihertämään. Tämän innoittamana tekaisin smoothieta blenderillä kunnon satsin, jota voidaan mieheni kanssa ilta sitten herkutella (tai no, minä aloitin jo, tuossa yöpöydällä on nyt lasi tätä eliksiiriä). Tästä ohjeesta tuskin helpompaa smoothieta löytyy, mutta on sen verran herkkua, että kirjoitan sen tänne ylös... jos vaikka joku haluaa kokeilla tällä ohjeella tehdä helppoa ja kylmää juomaa!

- 1 rasia viime kesän pakastettuja mansikoita, kohmeisina!
- 1/3 tuoretta ananasta
- 250 g maustamatonta jugurttia
- vaniljasokeria
- sokeria (mikäli tarve, itse en laittanut tähän versioon yhtään)

Kohmeiset mansikat ja kuorittu (heh), paloiteltu ananas blenderissä soseeksi. Lisää jugurtti ja vaniljasokeri (+ sokeri) ja pyöräytä vielä ainekset sekaisin. Sitten vain laseihin ja nauttimaan kylmästä herkusta!

Marjoja ja hedelmiä voi tietysti vaihdella sen mukaan, mitä nyt sattuu itseltä löytymään. Mikäli ei ole pakastettuja marjoja, vaan käyttää tuoreita marjoja tai hedelmiä, lisää blenderiin jääpaloja, jotta juomasta tuee "kohmeinen". 

Sen verran täytyy kertoa, että parhaimmat smoothiet olen saanut New Yorkissa. Siellä ollaan asiaan oikein kunnolla vihkiydytty ja miehelläni ja minulla onkin ollut tapana kyseisessä kaupungissa käydessä käydä kaupungilla rieppumisen yhteydessä välillä nauttimassa smoothiebaarissa tuoreista marjoista ja hedelmistä tehdyt juomat, jotta taas jaksaa notkua ympäri Manhattania. Ei paha! Käy myös kevyestä lounaasta...

4 kommenttia:

 1. Smoothiet ovat hyviä sekä maultaan että sisällöltään. Kotoa löytyy yleensä aina jotain raaka-aineita. Sokeria ei todellakaan tarvita, paitsi jos käyttää oikein happamia marjoja.
  Nakkaan yleensä sekaan vähän leseitäkin, kuitupitoisuuden lisäämiseksi.

  VastaaPoista
 2. Tämä on tosiaan helppo tapa syödä marjoja pakkasesta. Maistuu pienille ja isoille syömäreille :)

  VastaaPoista
 3. Täytyypä kokeilla joku kerta tuota reseptiäsi. Tykkään tehdä smootheja, kun ne on niiiiin sika-helppoja ja ihan mielettömän hyviä =o)

  VastaaPoista
 4. Totta Hanna, helppoja ja hyviä! Sivuillasi oli ihania smootheja myös! OI joi!

  VastaaPoista