tiistai 15. lokakuuta 2013

Tähänkin hurahtaa

..lankojen värjäämiseen nimittäin. Kokeilin tänä syksynä ensimmäistä kertaa lankojen värjäämistä luonnonmateriaaleilla. Ja olihan se aivan ihanaa ajankulua - nuotion äärellä keitellä isoa pataa ja jännittää minkävärisiä lankoja sitä eri materiaaleilla saa aikaiseksi. Ainoa opasteeni oli netistä luettu tieto ja kokeilunhalu. Puretusaineena käytin etikka(vettä), koska alunaa en saanut apteekista, josta sitä kävin kysymässä... eli etikkaa / vettä käytin 1/4. 

Värjäämiseen käytin mm. sipulinkuoria, "kertaalleen käytettyjä" espressojauhetta, teetä, punajuuria, sieniä ja mustikoita (mustikat keräsin kaupunkialueelta, josta en olisi itselle syötäväksi niitä kelpuuttanut). Huuto. netistä olin aikaisemmin kesällä huutanut itselle ison kattilan ja anopilta olin saanut ison kauhan. Värjäämättömät langat tilasin Lankaklubilta, joten siinäpä ne tärkeimmät. Sitten ei muuta kuin kokeilemaan eri variaatioita. Lankojen värjäyksen oikeellisuudesta en tiedä höykäsen pöläystä, enkä tiedä kuinka hyvin värit tulevat pesun yhteydessä pysymään; aika tulee näyttämään. Eikä minulla ole vielä mitään hajua, mitä näistä itse värjätyistä langoista tulen tekemään.

Mutta tässä siis lopputuloksia: 

Huuhtelin langat ihan joessa. Luonnonmateriaaleilla värjättyjä, joten ei mitään ylimääräisiä kemikaaleja huuhtoutunut veteen.

Niin. Ja tämä taisi olla vain alkusoittoa. Olen torstaina ja perjantaina menossa kursseille liittyen juuri lankojen värjäykseen. Eli lisäpostausta voi olla tiedossa!
6 kommenttia:

 1. Vau opeaa!
  Ja aivan pelkkää etikka kiinnitysaineena, kas kun tuosta en tiedä mitään luonnoväreillä värjätessä.
  Tarviikin ottaa selkoa riittääkö se pelkästään. Aluna on niin aina tässä mukana ollut.
  Upeita värejä kerrassaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Itsekkin pidän kyllä näistä väreistä, mutta tosiaan - olen niin aloittelija kuin vain voi olla, joten ehkä kuulemme vielä viisaammilta, mitä mieltä ovat tästä etikan käytöstä... ;)

   Poista
 2. Voi että miten kauniita värejä olet saanut lankoihin aikaiseksi, vau! :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita sävyjä :) jatkoa odotellen...

  VastaaPoista