keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Helppoakin helpompi röyhelöhuivi

Jos haluat käsityön, jota voit neuloa vaikka tv:tä katsellessa, otappa tämä ohje talteen. Oikeaa ja nurjaa vain tikutetaan vuorotellen. Tosin tätä tikutusta sitten hurautetaankin 120 cm... Käytin tähän huiviin näitä ihmehärpäkelankoja, joita olen tilannut eBayn kautta. Mitään nimeä näille langoille ei näissä vyyhdeissä ole, mutta ovat paksuudeltaan noin seiskaveikan veroisia. Liukuvärjättyjä tekeleitä. Tästä(kään) projektista ei suurta opusta osaa kirjoittaa, totean vain, että mukavan helppo työ ja ohje varmasti taipuu monenlaiselle langalle. Mieleeni tuli, että esim. jämälangoista tästä mallista saisi varmasti aivan upeita versioita. 
Tätä kuvaa otettaessa oli pakkasta -20. Huivi siis joutui todelliseen testiin - ja todella miellyttävä yllätys oli, että oli oikein mukavan lämpöinen. Huivin voi siis kiepauttaa kaksi kertaa kaulan ympäri tällä pituudella. 

Virallisesti lienee jo joulunaika ohitse, mutta minullapa kukkivat hyasintit edelleen. Kukat kuuluvat minun lemppareihin (niihin monista). Olenkin säästänyt jo jonkun vuoden nämä hyasintin mukulat paperipussissa joulun jälkeen ja keväällä istuttanut maahan mökillämme. Viime kesänä sitten yksi sininen hyasintti innostui kukkimaankin, joten kyllä nämäkin mukulat aikanaan pääsevät meidän tontille multiin. 

Malli: Röyhelöhuivi  (Kodin kuvalehti) Huom! Napsauta Röyhelöhuivi -sanaa ja linkki vie sinut ohjeeseen, näin teen kaikissa ohjeissani, joissa se vain on mahdollista!
Lanka: eBay:n kautta tilattua ihmehärpäkettä, noin 300 g
Puikot: 3,5


4 kommenttia:

 1. Kyllä sitä välillä tarvitsee sellaisia helppoja töitä, joissa ei tarvitse silmukoita laskea eikä kuljetella montaa lankaa yhtä aikaa mukana.

  Hyasintti olisi mielijoulukukkani, jos vaan kestäisin sitä vahvaa tuoksua. En siis kestä. Oliko ennen vanhaan juuri muita joulukukkia? Taisi joka pirtin pöydällä ainakin yksi hyasintti kukkia.

  VastaaPoista
 2. Kyllä vain, täytyy väliin ottaa tälläisiä helppojakin töitä. Telkkaritöitä.

  Monet ovat kyllä allergisia hyasinteille, se on harmillista se. Muistan jostain lukeneeni, että myös kielot ovat olleet joulukukkina yleisiä. En tosin ymmärrä miten ne on saatu kasvamaan jouluksi...mutta kielot ovat myös minun lemppareitani ja en laittaisi ollenkaan pahakseni, jos jouluna niitäkin saisi kotiin ostettua jostain.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo kaulassa kelpaa vaan astella!

  VastaaPoista
 4. Kyllä kelpaa ja näin aijon kyllä tehdäkkin. Mukava kiepauttaa pari kertaa kaulan ympäri ja lähteä vaikka fillaroimaan tuonne talveen :)

  VastaaPoista