keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kasvis-pekonivuoka


Tässäpä helppo kasvis-pekonivuoka, joka sopii(nee?) myös karppaajien ruokalistalle, jos riisin vaihtaa esim. tummaan riisiin. Mikään kevyt herkku tämä ei ole, mutta maukas senkin edestä ;)

Ainekset (toki kasviksia voi vaihdella sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy..):

- 2 kesäkurpitsaa 
- 1 paprika
- iso sipuli
- 2-3 reilua tomaattia
- 1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
- 200 g sulatejuustoa 
- 140 g amerikan pekonia
- 1 tl suolaa
- tuoreita yrttejä maun mukaan 
- 2 dl ruokakermaa

Voitele uunivuoka margariinilla/voilla tai öljyllä. Mittaa vuoan pohjalle riisit. Suikaloi kesäkurpitsat, paprika, sipuli ja tomaatit kuutioiksi ja sekoita ne keskenään. Riivi sekaan myös haluamasi yrtit ja lisää suola. Kaada kasvikset vuokaan ja sekoita riisin kanssa. Lusikoi sulatejuusto kasvisten ja riisien sekaan. Lisää kerma ja laita vuoka uuniin (n. 225 astetta) ilman kantta. Anna kypsyä noin 25 minuuttia (tai sen verran, että vuoka on saanut vähän väriä). Suikaloi siinä välissä pekoni pieniksi suikaleiksi. Nosta vuoka pois uunista, sekoita kasvis/riisiseosta ja ripottele pekonit vuoan päälle. Laita vuoka uuniin vielä noin 20 minuutiksi (tai niin, että pekonit ovat rapsakoita), ilman kantta jälleen. Nosta vuoka sitten hetkeksi vetäytymään - laita nyt kansi päälle tai lisää folioita peitteeksi. 
 Sitten ei muuta kuin ääntä kohti lapioimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti