keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Daimjäädyke


Tämä ohje on toooodella helppo ja mukava siinä mielessä, että voi tehdä hyvissä ajoin jo ennen joulua pakkaseen, niin ei tarvitse viime minuuteilla alkaa tekemään jälkiruokaa esim. joulupöytään.

Eli:
2 dl kuohukermaa
2 munaa
2 rkl sokeria 
100-200 g Daimia rouhittuna (tai hakattuna, kuten minulla)

Laita Daimit pakkaseen siksi aikaa, kun teet näitä vaahdotushommia..(jottei suklaa mene mäskiksi ennen rouhimista)




Vatkaa munat ja 1 rkl sokeria vaahdoksi. Vatkaa myös kerma ja 1 rkl sokeria vaahdoksi.



Ota Daimit pakkasesta ja rouhi ne (esim. yleiskoneella) tai tee kuten minä, pistä daimit pussiin ja hakkaa ne murusiksi kaulimella :/


Yhdistä vaahdot ja murskatut daimit. Sekoita tasaiseksi.


Kaada sörsselsön johonkin vuokaan ja pista kelmua ympärille. Sitten vain pakkaseen, jossa tämän tulee olla ainakin yön yli.

Sitten vain hieman ennen tarjoilua kaadetaan tarjouluastialle (laita vaikka kuuma, kostutettu keittiöpyyhe vuoan päälle, jotta jäädyke irtoaa vuoasta) ja viskaa koko komeus pöydälle.

Siinä se.


Niin..ja sitten vielä tiskataan.

2 kommenttia:

  1. Hih, sulla on karvaset kaverit apurina =o)

    VastaaPoista
  2. Ne on aina apuna keittiössä..tahdoin tai en :D

    VastaaPoista