keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Intian basaari

No niin, jälleen yksi suurempi urakka takanapäin. Ja että minä sitten pidän näiden torkkupeittojen virkkaamisesta. Vaikka saan siitä aina ranteeni kipeäksi. Aina!

Tähän peittoon käytin (melkein) kaikkia Puro Batikin keriä, mitä minulta jemmasta löytyi, vanhimmat ainakin viiden vuoden takaa, joten kaikkia tässä näkyviä värejä/lankoja ei ole enää vuosiin ollut saatavilla kaupoista. Ja siksi tästä tuli myös näin värikäs, kuin Intian basaari...

Puro Batikkia on myös kiva virkata tai neuloa. Vaikken ole kovin suuri akryylilankojen ystävä, tässä tulee sitten se poikkeus. Ihanan pehmyttä ja helposti sormien läpi soljuvaa. Hitusen kuin Noro-langat (jotka painivat sitten aivan eri hintaluokassa kuin tämä lanka).

Mitään erityistä ohjetta tähän ei tietysti ole, tein vain ensin ison isoäidinneliön, pidensin hitusen kahdesta päästä työtä, jotta sai peiton mallin ja sitten vain virkkasin reunukset. Lankaa tähän työhön meni reilu kilo kaksisataa grammaa...

Nämä torkkupeitot ovat kyllä vallan mainioita lankojen tuohoamisprojekteja. Mutta jos rehellisiä ollaan, Batikkia löytyy vieläkin...mutta olen jo työstämässä niistäkin jotain. Kun nyt vain malttaisin olla välillä ostamatta lankoja, mutta alennukset ovat olleet liian houkuttelevia, niin Batikin, kuin muidenkin lankojen kohdalla :( Tiesittekö, että Adlibriksestä saa kirjojen lisäksi myös lankoja. Minä tiedän sen nyt. Pakettia odotellessa..



Koko 154 cm x 116 cm



Lanka: Puro Batik, viittä eri sävyä
Virkkuukoukku: 4,5

5 kommenttia:

  1. Hieno peitto. Pitäisköhän minunkin tuhlata Puro Batikit tämmöiseen kun näyttää noin hyvältä.
    Adlibriksen lankapakettia täälläkin odotellaan.=) Innostuin vähän tilaileen kun huomasin että sieltä saa ilman postimaksuja. Tulee varmaan toistekkin hyödynnettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ei muuta kuin Batikit riviin ja koukku heilumaan ;)

      Juuri tuo, että Adlibrikseltä sai tilattua ilman postikuluja oli kyllä jotain aivan liian houkuttelevaa. Jos näin tulee olemaan jatkossakin, tämä lankahullu roikkuu kyllä niillä sivuilla ahkeraan

      Poista
  2. Tää on niin kaunis! itse suorastaan rakastan puro batik lankaa juuri sen pehmeyden takia, villalle olen allerginen vaikka siitä sukkia ja muita neulonkin. pari peittoa olen batikista tehnyt mutta lähinnä pieniä lapsille....nyt himmottas tehä iso!! kiitos tästä ihanasta väripläjäyksestä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä ja ei muuta kuin ison päikkäripeiton kimppuun ;)

      Poista
  3. Hei, heitin sulle Liebster Award -haasteen. Löydät sen täältä http://tavaroidentaikamaailma.blogspot.fi/ (:

    VastaaPoista