maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kerä tai vajaa lankaa

Nyttösiä, vajaita keriä. Niitähän löytyy. Ja välillä niitä täytyy tietysti koettaa hävittää. Ja näin sain kolme pientä kerää käytettyä pois ja tuloksena ekologiset bambutiskirätit ja yhdet sukat. Nopsia ja mukavia pieniä välipaloja tehdä. 

Näitä tiskirättimalleja on netti pullollaan, mutta valitsin tällä kertaa kisulin ja sydämet. Olen jokunen vuosi sitten jo tehnyt pari tiskirättiä ja tosiasiahan on, että nämä vain paranevat käytön/pesujen myötä. Eikä näitä pitäisi oikeastaan ottaa edes käyttöön, ennen kuin ne on pesty noin kolme kertaa. Alkavat sitten kunnolla vasta imeä kosteutta. Lankana oli Novitan Bambu, joka on 50%:sesti bambu-viskoosia ja 50%:sesti puuvillaa. Oikein ihanaa ja pehmyttä lankaa, jota oli miellyttävä neuloa. 

Sukat taas neuloin yhdestä Novitan Puro Batik-langasta. Ja kuten vyötteestä voi nähdä, on kyseinen lanka hiukkasen aikaa etsinyt minulla kohdetta, eli miksi haluaa muotoutua..vähintään viisi vuotta!! Että näin. Mallina käytin Olga-sukkaa ja yhdestä kerästä jäi hiukkasen vielä ylikin. 

Mutta näin ne langat löytävät hiljalleen muotonsa, ei pidä liikoja hätäillä, jollei heti ostettaessa tiedä, mitä tulee niistä tekemään...(selitti lankahamsteri itselleen).
Täpärälle meni langan kanssa..
      Päivämäärä. Köh. 

Ohje: tiskirätti, sydämet ja kissa
Lanka: Novita Bambu
Puikot: nro 4

Ohje: Olga-sukat
Lanka: Novita Puro Batik (väri 869)
Puikot: nro 3,25


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti