lauantai 7. helmikuuta 2015

Ihana, kamala Rose

Jumittaa ja pahasti, tämä Novitan Rose. Tavallaan pidän sen pehmeydestä ja sopivasta pörröisyydestä, mutta sitten kuitenkin sen nihkeys ja tekokokuituisuuden (65 % akryyliä, 35% mohairia) iso osuus tökkii. Olen joskus ostanut tätä lankaa reilusti (jostain tarjouksesta tietysti) ja monesti miettinyt, mitä tästä voisi tehdä. Joskus olen baskerin siitä tehnyt, mutta tahtoo menettää muotonsa ja lörpähtää silmille.. No. Nyt kuitenkin kahteen eri projektiin sain tätä tungettua, eli bolero (kera alpakkalangan) ja unisukat. Aika näyttää, menettävätkö muotonsa ja kuinka luontevaa on näitä tuotteita pitää.

Ensin bolerosta

Näin La Mimmiitan blogissa tämän yksinkertaisen boleron ohjeen ja halusin kokeilla itse myös tätä kätöistäni löytyvällä Novitan angoralangalla ja Pariisista ostetusta alpakkalangasta (nimestä ei tietoa) samanaikaisesti.  Boleron halusin lähinnä tehdä niskojen lämmittämistä ajatellen..erityisesti kun teen käsitöitä, kaipailen joskus lämmikettä hartioille. Villapusero taas voi olla liian lämmin, joten olen ajatellut, että bolero voisi olla hyvä vaihtoehto.

Neuloin boleron numero 12 pyöröpuikoilla, eikä tämän tekemiseen kauaa mennyt..valmistui jo viime vuoden puolella, mutta olen nyt hiukan jäljessä näissä postauksissani tänne blogiin. No niin..työ oli hauska tehdä, vain oikeaa tai nurjaa, joten oikein mainio käsityö, jos haluaa katsella/kuunnella jotain muuta taustalla. Ei tarvitse ajatella mitään, kolisuttaa vain puikkoja ja kääntää välillä työ ;) Tästä tulikin kivan pehmyt, mutta saa nähdä, kuinka tulee käytettyä. 

Unisukat

Tästä langasta tuskin kukaan on tehnyt käyttösukkia?!! Ajattelinkin kokeilla ihan vain unisukiksi tällä pötkylämallilla tehtynä (olen yhdet sukat aikaisemminkin tällä mallilla tehnyt, tosin eivät tulleet itselle). Vielä en ole yhtään yötä näiden kanssa viettänyt, mutta katsotaan miten soveltuvat nukkuvaa lämmittämään. Ohje löytyy Novitan sukkalehden sivulta (putkisukat nimellä). 

Mutta näin. Hiukan olen saanut nyt tuhottua tätä Rosea, mutta vieläkin näitä keriä löytyy...jospa jonain päivänä vielä keksin jotain muutakin tästä langasta tehtäväksi. Ja ehkä sitten tiedän, pidänkö vaiko en tästä langasta.
Lanka: Novita Rose ja joku ihanainen alpakkalanka, 135 grammaa
Puikot: Pyöröt nro 12

Ohje: Putkisukat, Novitan sukkalehti
Lanka: Novita Rose sekä piieniä nyttösiä seiskaveikan jämiä, 55 grammaa
Puikot: 6


2 kommenttia:

  1. Minulla sama ongelma, mihinkähän käyttäis jemmatut Roset =) Bolero on hyvä ratkaisu, mutta meillä ei taida löytyä semmoiselle käyttäjää. Täytyy seurata mitä muuta siitä keksit tehdä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rose on vaikea lanka..tavallaan ihanaa, tavallaan kamalaa :D Hmm...pitää laittaa nyt mietinnän alle, mitä siitä voisi vielä tehdä.

      Poista