torstai 1. elokuuta 2013

Noro

Norolangat ovat kyllä lankojen aatelia, näin minä väitän...ihania värivaihtoehtoja ja lankojen koostumuksia - kertakaikkisen ihania, upeita, laadukkaita lankoja. Hinnat vain tahtovat kivuta näillä langoilla pilviin, kuten olen ennenkin asiasta maininnut. Näitä lankoja ei mihin tahansa työhön viitsi soveltaa, vaan ne täytyy harkiten ja huolella miettiä, missä niitä tulee eniten sitten käytettyä tosielämässä. Minun neuletöissä se on suhteellisen helppoa - miehelle neule (hah haa, kohta mies hukkuu näihin neuleisiin, mutta eipä tuo tunnu valittavan..)! On se vaan sellainen neuleenpitäjä, että onnellinen saa tämä neuloja olla, että on tuollainen mies ;) No, ehkä tämä neule nyt odottaa kaapissa syksyä ja sitten vasta pääsee tositoimiin.

Lanka siis Noroa ja niin on myös ohjekkin Noron (kirjanen nimeltään: Jane Ellison, Noro, Men). Ensin piti ohje suomentaa itselle (no, ei onneksi ollut kovin vaikea) ja vasta sitten pääsi työstämään itse neuletta. Neulominen oli hiukan työlästä, koska langan paksuus vaihteli. Lanka ei soljunut sormien läpi, vaan piti ihan ajatuksen kanssa neuloa. Lopputuloksesta kyllä pidän ja varmasti on ihanan pehmyt neule pitää. 

Sen verran vei aikaa tämä työ, että taidan nyt tehdä jotain pienempää seuraavaksi. Toisaalta minulla on  jo neljän (!!!!) erilaisen neulepuseron mallit mielessä ja langatkin ostettuina, että tuota noin...mutta jospa sitä saisi niihin taas uudenlaisen inspiksen, kun työstäisi jotain pienempää välillä :/Lanka: Noro, Kogarashi, värit nro: 18 ja 7. Vaihtelin näitä kahta väriä vuorotellen kahden kierroksen jälkeen
Ohje: Jane Ellison, Noro, Men (koko S)
Puikot: 6,5 ja pyöröt (40 cm) 6,5

14 kommenttia:

 1. Onpa todella kaunis neule miehellä! Monet pitävät neuleita liian kuumina, mutta sinun mies ainakin tuntuu tykkäävän. Onhan se mukava, kun kelpaa :) Tekijälläkin on ilo tehdä niitä. Mukavaa loppuviikkoa, lämmintä mutta kosteaa on meillä täällä Oulussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pia :) Mieheni pitää lämpimästä ja siten varmaan on neuleiden ystävä. On todellakin mukava tehdä sellaiselle ihmiselle neuleita, joka niitä arvostaa ja pitää. Ahaa, vai on kotikaupungissani lämmintä ja kosteaa - me ollaan nyt mökillä, mutta jossain vaiheessa palaamme Ouluun :) Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Wau, kyllä sä sitten osaat :) En olekaan koskaan ajatellut, että se on neuleissakin tietty miesten mallisto olemassa. Neuleessa on mielenkiintoinen kuviokontrasti ja tuolla värityksellä se näyttää aivan mahtavalta...hmmm...taas tuli koruidea päähän..vielä kun osais toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa jos sait inspiksen, Meke :) Vastavuoroisuutta parhaimmillaan!

   Poista
 3. Olen samaa mieltä siitä, että Norot ovat lankojen aatelia. Huippuhienon neuleen olet neulonut. Ja mikä onkaan parasta, kun saaja on tyytyväinen ja todellakin käyttää neuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norot ovat kyllä niin <3 Jos olisin lottovoittaja, tuskin muilla langoilla neuloisinkaan ;)

   Poista
 4. Onpa kerrassaan upea työ, ihan hatun noston arvoinen :)
  Itsekkin tykkään noron langoista, niiden rouheudesta ja väreistä, mutta se hinta....

  VastaaPoista
 5. Upeat langat, malli om kiva, Noroa ei voita mikään!

  VastaaPoista
 6. Ihanan rouhea pusero ja ison työn olet taas tehnyt. Viimeistä lankaa päätellessä tulee yleensä haikea olo, mutta onneksi sulla on jo valmiit suunnitelmat seuraaviksi töiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista, Aikku :) Valmiit ovat suunnitelmat, kunhan tässä joutaisi rakentamiselta neulomaankin :(

   Poista